Foşti angajaţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi reprezentanţi ai unor firme, condamnaţi pentru corupţie!

Foşti angajaţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi reprezentanţi ai unor firme, condamnaţi pentru corupţie!
Doi foşti angajaţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au fost condamnaţi definitiv, luni, de magistraţii Curţii de Apel Suceava, după ce au fost judecaţi într-un dosar de corupţie.

Dorina Avătavului, fostul manager economic al Parchetului şi Lucian Şovan, fostul referent contabil, au primit cele mai mari pedespe, respectiv câte trei ani de închisoare cu suspendare, fiecare, cu un termen de încercare de opt ani.

Pedepsele au fost mărite de judecătorii suceveni, iniţial cei doi fiind condamnaţi de Tribunalul Botoşani la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Alte opt persoane judecate în acest dosar, angajaţi ai unor firme, au primit pedepse cuprinse între o lună şi cinci luni de închisoare cu suspendare.

Inculpaţii au mai fost obligaţi de instanţă să plătească  despăgubiri civile în sumă totală de 712.183 de lei. 

Prejuiciul estimat în acest dosar s-a ridicat la aproape 200.000 de euro.

În perioada ianuarie 2007-martie 2009, managerul economic de la acea vreme, Dorina Avătavului, a angajat Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani în achiziţii fictive de bunuri, prin semnarea a 393 de comenzi către mai multe societăţi comerciale. Banii au fost împărţiţi între cei implicaţi în acest dosar.

Vezi AICI lista inculpaţilor!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
33

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
28

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
64

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...