Foste dughene evreiesti din centrul orasului Darabani, scoase la vanzare

Foste dughene evreiesti din centrul orasului Darabani, scoase la vanzare

   Darabaneni.ro

Edilii dărăbăneni au hotărât în cadrul ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local vânzarea a șase clădiri vechi din str. 1 Decembrie, care au fost construite la sfârşitul la sfârşitul secolului XIX. Vânzarea lor se va face prin licitaţie publică cu strigare.
 
Este vorba de clădirile situate pe str. 1 Decembrie nr. 165, 167, 173, 193, 194 şi 195. Preţul de plecare la licitaţie variază între 2161 lei, cea mai ieftină clădire, şi 17120 lei, cea mai scumpă. Reprezentanţii administraţiei publice locale au emis această Hotărâre de Consiliu Local în vederea modernizării Centrului civic al oraşului şi implicit demolarea acestor clădiri care sunt într-o stare avansată de degradare, informeaza darabaneni.ro.
 
Viitorii proprietari ai clădirilor şi a terenului aferent au obligaţia de a executa o nouă construcţie care să se încadreze în planul urbanistic şi arhitectural existent, urmând să se realizeze un plan urbanistic de detaliu care va fi aprobat de Consiliul Local. Singurul ales local care s-a împotrivit acestui proiect de hotărâre a fost independentul Dan Tîrniceru Ifrim, care a motivat că în documentaţia înaintată consilierilor apărea eronat preşedinte de şedinţă Zîna Andronic, care nu mai face parte din actualul legislativ.
 
Clădirile cu pricina au fost construite de târgoveţii evrei începând din anul 1837, când hatmanul Theodor C. Balş le-a pus la dispoziţie terenul respectiv în schimbul unui bezmen (impozit), dar comercianţii nu au primit şi acte de proprietate pentru aceste amplasamente. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
221

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
289

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
231

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...