Fosta conducere a Direcţiei de Drumuri, dată în judecată de Consiliul Judeţean!

Foştii şefi ai Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri au fost daţi în judecată de Consiliul Judeţean, acţiunea fiind deschisă în urmă cu câteva zile la Tribunalul Botoşani.

Consiliul Judeţean vrea să recupereze de la cei care au condus instituţia în anii 2011-2012 aproape 200.000 de lei, bani care au fost imputaţi de Curtea de Conturi, ca urmare a unor achiziţii făcute pentru sezonul rece.

“A fost un act al Curţii de Conturi care a imputat nişte sume pentru nisip care s-a luat peste valoarea contractată. Noi acum suntem în situaţia în care, ca urmare a revenirii Curţii de Conturi la acel act de control, ne-am îndreptat împotriva celor care erau la acea vreme la conducerea Direcţiei. Riscam să se prescrie suma şi atunci te îndrepţi inclusiv împotriva ordonatorului de credite. La Drumuri eu am devenit foarte nepopular pentru că oamenii o iau ca pe o chestiune personală, că dacă a semnat Sorescu... E o chestiunie instituţională", a declarat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Acesta a precizat că, în cazul în care nu ar fi fost deschisă această acţiune în instanţă, Curtea de Conturi ar fi cerut ca sumele respective să fie plătite de Consiliul Judeţean.

Vezi AICI persoanele care au fost date în judecată!

 

Spune-ne opinia ta