Fost vameș de la Stânca Costești, condamnat la închisoare cu suspendare!

Fost vameș de la Stânca Costești, condamnat la închisoare cu suspendare!
Un fost vameș de la Biroul Vamal Stânca Costești a fost condamnat, luni, de magistrații Judecătoriei Săveni la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, după ce a fost judecat pentru evaziune fiscală.

De asemenea, Constantin Humă trebuie să plătească părţii civile suma de 8.224 lei cu titlu de despăgubiri civile, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Autoritatea Naţională a Vămilor, reprezentând prejudiciu cauzat bugetului de stat, la care se adaugă penalităţi de întârziere calculate conform art. 120 şi urm. Cod procedură fiscală, până la achitarea integrală a sumei datorate.

“Condamnă pe inculpatul H C, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete. În temeiul art. 71 Cod penal, interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prev. de art. 64 alin 1 lit. a teza a II a şi lit. b Cod penal pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art. 81 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale pe o perioadă de 4 (patru) ani, reprezentând termen de încercare stabilit potrivit art. 82 Cod penal. În temeiul art. 71 alin.5 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. În temeiul art. 359 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 Cod penal a căror nerespectare determină revocarea măsurii suspendării şi executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune", se arată pe site-ul Judecătoriei Săveni.

Totodată, s-a dipsus confiscarea de la acesta a cantităţii de 900 pachete de ţigări marca Monte Carlocu timbru de acciză Republica Moldova, 10 pachete de ţigări marca Sobraine şi 20 pachete de ţigări marca Kiss (ultimele două mărci netimbrate) aflate în custodia I.J.P.F. Botoşani.

Instanța a mai dispus restituirea unui autoturism Opel Ascona, indisponibilizat în august 2010 și menține măsura sechestrului asigurator asupra unui autoturism Audi A4.

Fostul angajat al Vămii Stânca Costești a fost judecat după ce a fost prins cu țigări de contrabandă în autoturism.

Sentința dată luni de magistrații Judecătoriei Săveni nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
269

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
329

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
754

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...