Fost ministru care a promovat eutanasia, ASASINAT!

Fost ministru care a promovat eutanasia, ASASINAT!
Politia olandeza a afirmat astazi ca suspecteaza o mana criminala in moartea fostului ministru al sanatatii, Els Borst, initiatoarea legii care a transformat Olanda in prima tara care a legalizat eutanasia, in urma cu peste zece ani, potrivit Agerpres.

Els Borst (81 de ani) a fost gasita moarta in casa ei, luni seara, la doua zile dupa ce a participat la o conventie a partidului sau, Democratii 66 (centru-dreapta).

De profesie medic, cunoscuta pentru pozitiile sale progresiste si liberale in privinta multor probleme legate de asistenta medicala, Borst a fost ministru al sanatatii si vicepremier al Olandei intre 1994 si 2002. Sub mandatul sau, Olanda a devenit prima tara din lume care a acordat persoanelor care sufera de o boala terminala dreptul de a-si pune capat vietii, cu ajutorul unui medic.

"In baza testelor si constatarilor medico-legale de la locul faptei, poate fi trasa concluzia ca, cel mai probabil, cauza decesului a fost o crima", a afirmat politia intr-un comunicat.

Adoptata in Olanda in 2001, legea eutanasierii a intrat in vigoare la 1 aprilie 2002 si de atunci eutanasia este acceptata de tot mai multe persoane. Numai in 2012, aproape 4.000 de persoane au recurs la aceasta practica, potrivit obiectiv.info.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
15

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
31

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
386

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...