Fost candidat la alegerile locale din Botoșani, chemat la Poliție din cauza unui ”presupus fals pe internet”

Autorul videoclipului spune că acesta a fost realizat ”cu ajutorul inteligenței artificiale, în care am imaginat o satiră la adresa doamnei Federovici”.

Fost candidat la alegerile locale din Botoșani, chemat la Poliție din cauza unui ”presupus fals pe internet”

 Captură din clipul video postat pe rețelele de socializare  

Bogdan Cărăușu, fost candidat la alegerile locale din 9 iunie pentru un mandat de consilier local, a fost chemat în această dimineață la Poliție.

”Mă aflu la sediul Poliției din Botoșani, unde am fost invitat ca martor, într-un dosar de presupus fals pe internet. Cauza? Videoclipul realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, în care am imaginat o satiră la adresa doamnei Federovici. Așa cum i-am explicat și domnului subofițer care m-a contactat telefonic, materialul cu pricina a fost marcat ca fiind realizat cu ajutorul IA (conform reglementărilor platformei pe care a fost publicat), iar în textul care însoțea clipul am menționat clar că este un material pentru cei cu simțul umorului”, a scris pe rețelele de socializare Bogdan Ionuț Cărăușu.

Bogdan Cărăușu își exprimă totodată îngrijorarea asupra ”celerității cu care s-au organizat instituțiile abilitate în acest caz, în condițiile în care dosarele altor cauze – reale și cu adevărat importante – au rămas blocate de ani de zile”.

”Rămâne îngrijorător, totuși, faptul că se încearcă suprimarea atât de brutală a libertății de expresie și a posibilității de a face haz de necaz, când acestea sunt cam ultimele arme care ne-au rămas în acest război inegal cu un sistem corupt și meschin. Pentru că prin această „plângere” nu se urmărește altceva decât reducerea la tăcere a vocilor care urmăresc aflarea adevărului și expunerea imposturii celor care ne conduc. Așadar, câtă democrație și libertate avem cu adevărat la Botoșani vom afla la finalizarea acestei anchete, care are toate semnalmentele unei comenzi politice”, a mai scris Bogdan Cărăușu.

Videoclipul incriminat a fost postat în spațiul public pe data de 21 iunie și folosește imaginile din cadrul ceremoniei de acordare a mandatelor pentru noii consilieri județeni.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...