Forumul Regional de Investiţii Nord-Est România, ediţia a IX-a, îşi deschide lucrările la Iaşi, în 14 noiembrie

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est si Centrul Europe Direct Nord-Est, alături de Consiliul Judeţean Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi, organizează Forumul Regional "Start Nord-Est 2020: Destinaţia Competitivitate", ediţia a IX-a, care va fi găzduit de Centrul de Conferinţe PALAS Iaşi, în perioada 14-15 noiembrie 2013.

Ediţia din acest an va aborda următoarele teme principale:

1.    Dezvoltarea urbană integrată prin REGIO – cerinţă europeană, necesitate românească;
2.    Cercetare şi inovare – de la abordările teoretice la soluţiile pragmatice;
3.    Stimularea performanţelor mediului de afaceri regional - provocare pentru viitor;
4.    Soluţii pentru Redresarea economică a Regiunii Nord-Est.

Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a doua zile consecutive şi va cuprinde dezbateri pe subiecte de interes major precum stabilirea priorităţilor naţionale şi regionale de dezvoltare pentru perioada de programare 2014-2020, importanţa integrării cercetării şi inovării în centrul activităţilor economice,  dar şi identificarea avantajelor competitive regionale ce pot fi prezentate potenţialilor investitori, precum şi soluţii pragmatice de redresare economică. Prima zi a manifestării va fi dedicată Conferinţei privind dezvoltarea urbană sprijinită prin REGIO.

"Trebuie sa abordăm cu mult pragmatism perioada de programare 2014-2020. Ne aşteptăm ca lecţiile învăţate în ultimii ani şi experienţa implementării POR şi POSCCE la nivel regional să ne ajute în conturarea unor direcţii strategice, cu adevărat prioritare, care să răspundă nevoilor Regiunii. Acest eveniment este doar una din formele prin care ne manifestăm disponibilitatea la dialog şi cooperare în privinţa acestor teme, parteneriatul fiind una din valorile care ne caracterizează", a declarat Constantin Apostol, Director ADR Nord-Est, iniţiator al evenimentului.

Sunt aşteptaţi să participe miniştri, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, ai mediului academic şi mediului de afaceri, analişti şi reprezentanţi media, interesaţi de puncte de vedere pertinente, dezbateri de calitate, schimb de bune practici şi modele de succes, dar mai ales de soluţii pentru rezolvarea unor probleme de actualitate. Accesul la eveniment este liber, în baza locurilor disponibile.

Pentru toţi cei interesaţi, detalii suplimentare pe www.forum.adrnordest.ro   


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...