Focuri de arma la malul Prutului pentru retinerea contrabandistilor de tigari! FOTO, VIDEO

Focuri de arma la malul Prutului pentru retinerea contrabandistilor de tigari! FOTO, VIDEO
Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botosani au depistat si retinut patru cetăţeni români care au incercat introducerea in tara, peste raul Prut, a 10.050 pachete de ţigări de contrabandă, cu timbru de acciză R. Moldova. Pentru retinerea persoanelor au fost trase 11 focuri de arma fara a rezulta victime sau pagube materiale.

În data de 18 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botosani au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări in zona Liveni-Manoleasa.

În jurul orelor 20.00, lucratorii Poliției de Frontieră au observat patru persoane care transportau colete voluminoase de la malul raului Prut catre localitatea Liveni. Politistii de frontiera au efectuat somatie legala in vederea interceptarii celor patru persoane, insa acestea au abandonat coletele si au incercat sa fuga.





Pentru retinerea lor, politistii de frontiera au folosit armanentul din dotare, fiind trase 11 focuri de arma in plan vertical, fara a rezulta victime sau pagube materiale.

În apropierea persoanelor retinute au fost descoperite noua colete cu tigari invelite in folie de polietilena de culoare neagra, in care se aflau 10.050 pachete tigari, cu timbru acciza R. Moldova.

Cetatenii retinuti au fost identificati ca fiind cetatenii romani Andrei P., Andrei T. și Mihai A., toti de 25 de ani si Victor P., de 34 de ani, toti domiciliati in judetul Botosani. In urma cercetarilor a rezultat faptul ca Victor P. a trecut raul Prut in R. Moldova cu o barca, a preluat cele 9 colete cu tigari de pe teritoriul R.Moldova, apoi s-a intors pe malul romanesc unde era asteptat de ceilalti trei cetateni romani.

Impreuna cu acestia a preluat tigarile din barca, urmand a le transporta la domiciliul sau pentru a fi valorificate ulterior. Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor patru bărbati lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabanda si trecere ilegala, acestia fiind reţinuti pentru 24 de ore.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 90.340 lei a fost ridicată în vederea confiscarii, cercetarile continuand in comun cu autoritatile de frontiera a R. Moldova pentru stabilirea intregii arii infractionale.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
172

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
94

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
118

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...