Focuri de armă la frontiera pentru reţinerea unui contrabandist de ţigări

Focuri de armă la frontiera pentru reţinerea unui contrabandist de ţigări
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment pentru a reţine două persoane care transportau ţigări de contrabandă, introduse ilegal în ţară peste râul Prut. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 23.000 lei, a fost reţinută în vederea confiscării.

În seara zilei de 29.09.2010, poliţiştii de frontieră botoşăneni, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona Rădăuţi Prut, pe direcţia localităţii Crasnaleuca.

Cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea comunicaţiei două persoane care se deplasau dinspre frontiera de stat spre interior, transportând cu ajutorul unei biciclete trei colete voluminoase.

În momentul în care au ajuns aproape de comunicaţie, cei doi bărbaţi au început să descarce coletele într-un lan. Au fost somaţi verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat somaţiile şi au fugit. Lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de armă în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale.



Echipajul poliţiei de frontieră a reţinut o persoană, cealaltă reuşind să dispară, profitând de vizibilitatea redusă şi vegetaţia abundentă din zonă. Persoana reţinută este cetăţean moldovean, iar în timpul cercetărilor s-a prezentat sub identitate falsă, încercând inducerea în eroare a poliţiştilor. A fost identificat ulterior ca fiind Ghenadii K., în vârstă de 46 de ani. Imediat au fost informate autorităţile din ţara vecină, în vederea depistării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate.

În urma cercetărilor efectuate în zonă, s-au descoperit ascunse în vegetaţie trei colete ambalate în saci, care conţineau în total, 2.510 pachete ţigări, marca Plugaru, de provenienţă R. Moldova, în valoare de aproximativ 23.000 lei.

Cetăţeanului moldovean reţinut de către poliţiştii de frontieră i-au fost întocmite acte premergătoare inceperii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, contrabandă şi fals privind identitatea.

Ghenadii K. a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecătoria Darabani cu propunere de arestare preventivă.

"Cercetarile sunt continuate de către politiştii de frontieră botoşăneni, care coopereaza în acest caz cu autorităţile de frontieră din Moldova, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun", a precizat inspector de politie Minodora Racnea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
591

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
73

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
82

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...