FMI: Salariile bugetarilor şi pensiile din sistemul public rămân ÎNGHEŢATE, pot fi majorări modeste

FMI: Salariile bugetarilor şi pensiile din sistemul public rămân ÎNGHEŢATE, pot fi majorări modeste
FMI a publicat scrisoarea de intenţie convenită cu Guvernul în urma celei de-a patra evaluări a acordului preventiv, derulată în ianuarie-februarie. Politica de austeritate pe partea de cheltuieli publice va continua, iar salariile bugetarilor şi pensiile din sistemul public rămân îngheţate, deşi o majorare modestă poate fi luată în calcul mai târziu dacă o vor permite condiţiile economicese spune în document, care reiterează astfel poziţia prezentată în scrisorile anterioare către Fond, conform rtv.ro.

Documentul reiterează angajamente mai vechi ale statului român faţă de FMI şi prevede, ca noutăţi faţă de scrisorile anterioare, mai multe măsuri pentru eficientizarea şi privatizarea companiilor de stat. Scrisoarea a fost redactată în urma ultimei misiuni de evaluare a acordului cu FMI, din ianuarie-februarie.

România a îndeplinit ţintele fiscale şi obiectivele structurale convenite cu FMI, iar ţinta de deficit bugetar pentru acest an, de sub 3% din PIB pe metodologia ESA, respectiv 1,9% din PIB pe cash, ar trebui să poată fi atinse datorită veniturilor mai mari din taxe obţinute anul trecut.

Politica de austeritate va continua

 

Cu toate acestea, politica de austeritate pe partea de cheltuieli publice va continua, iar salariile bugetarilor şi pensiile din sistemul public rămân îngheţate, deşi o majorare modestă poate fi luată în calcul mai târziu dacă o vor permite condiţiile economice, se spune în document, care reiterează astfel poziţia prezentată în scrisorile anterioare către Fond.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
46

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
229

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...

Expoziție foto-documentară deschisă la Școala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani (Foto)

astăzi, 12:59
56

Acorduri de pian și vioară au animat sala de festivități a Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani, în cadrul unui eveniment care a marcat 69 de ani de la trecerea &ic...