FMI nu accepta deocamdata impozitarea progresiva a veniturilor si nici TVA de 9% la alimente

FMI nu accepta deocamdata impozitarea progresiva a veniturilor si nici TVA de 9% la alimente
Reprezentantii FMI, ai CE si ai BM nu sunt deocamdata de acord cu scaderea TVA la 9% pentru alimentele de baza sau impozitarea progresiva a veniturilor in trei trepte, deoarece s-ar ajunge la un deficit bugetar de peste 3% din PIB, informeaza agentia de presa Mediafax.

Surse din Comisie au declarat, pentru Mediafax, ca oficialii FMI, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale ar fi respins deocamdata propunerile Guvernului Ponta privind reducerea TVA la alimentele de baza la nivelul de 9%, dar si introducerea cotelor de impozitare diferentiata pentru veniturile populatiei.

Motivatia ar fi aceea ca s-ar depasi pragul de deficit bugetar de 3% din PIB impus de reglementarile europene, au mai precizat aceleasi surse, citate de agentia de presa.

Conform Mediafax, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, afirma, in luna iulie, ca bugetul pentru 2013 va include cu siguranta TVA de 9% la alimente, daca aceasta masura nu va fi implementata din acest an. Totodata, premierul Victor Ponta anunta, in luna mai, ca Guvernul va propune pentru anul viitor un proiect de buget incluzand cote diferentiate de impozitare pentru veniturile persoanelor fizice, de 8%, 12% şi 16%, sistem care ar urma sa fie introdus de la 1 ianuarie 2013 daca USL va castiga alegerile din toamna.

Delegatia FMI a avut, vineri, o intalnire cu membrii Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor. Pe parcursul acestei saptamani, delegatia s-a intalnit miercuri si cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Finantelor, Florin Georgescu.

La finalul intalnirii, Victor Ponta a declarat ca reprezentantii FMI, ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene au fost de acord cu plata TVA la incasarea facturii, sistem care ar urma sa se aplice, cel mai tarziu, de la 1 ianuarie 2013.

Misiunea FMI, BM si CE a inceput in 1 august si se va incheia pe 13 august.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
305

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
340

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
282

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...