Flutur se intalneste duminica cu Boc, Funeriu si Ialomitianu, sa ceara bani pentru profesori

Flutur se intalneste duminica cu Boc, Funeriu si Ialomitianu, sa ceara bani pentru profesori
Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, se intalneste duminica cu premierul Emil Boc, ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, si cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, pentru a rezolva problema salariilor profesorilor.

"Avem o intalnire, duminica, la Bucuresti, cu premierul Emil Boc, cu ministrul de Finante si ministrul Invatamantului, (...) trebuie sa gasim o solutie legala, care sa respecte si hotararile judecatoresti", a declarat Gheorghe Flutur, vineri seara, la Realitatea TV.

"Am vorbit cu prim-ministrul, a fost comisie de dialog social, s-au intalnit cu sindicatele.(...) Trebuie insa dialog si cu trezoreriile. Nu e direct in gradina mea, dar de aceea am convocat aceasta intalnire cu prim-ministrul, ministrul de Finante si ministrul Invatamantului. Nu sunt de acord sa nu fie rezolvata problemele conform legii, dar trebuie sa lucram cu aceeasi unitate de masura pentru toata lumea si nu cu unitati de masura diferite", a mai spus vicepresedintele PD-L.

Flutur si-a declinat responsabilitatea in cazul profesorilor care nu si-au primit salariile, sustinand ca raspunsurile trebuie sa le dea Ministerul de Finante. "Nu depinde de mine, ca presedinte de Consiliu Judetean", a spus Flutur.

Cadrele didactice de la mai multe unitati de invatamant din municipiile Botosani si Dorohoi au intrat in greva spontana, luni, pentru ca nu si-au primit salariile pe luna februarie.

Cadrele didactice spun ca nu vor intra la ore pana cand nu-si vor primi salariile.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
48

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
88

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
60

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...