Flutur, foarte aproape de a deveni premierul Romaniei!

Flutur, foarte aproape de a deveni premierul Romaniei!

 GHEORGHE FLUTUR  

La 10 ani de la intrarea oficială în politica româneasă, liderul judeţean al PDL Suceava şi preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, are foarte mari şanse să devină prim ministrul României. Surse demne de încredere din apropierea Palatului Cotroceni susţin că Flutur este unul dintre cele două nume ce sunt luate în discuţie în vederea schimbării actualului premier, Emil Boc. Aceleaşi surse susţin că discuţia despre schimbarea lui Emil Boc din fruntea Guvernului României se va face la solicitarea acestuia, prin înaintarea demisiei, scrie Newsbucovina.

Din punct de vedere politic, demisia lui Boc poate părea logică în condiţiile în care Guvernul său, Boc IV, nu este văzut ca fiind unul prietenos cu cetăţeanul şi mai ales că a adoptat o serie de măsuri extrem de nepopulare, cum ar fi reducerea cu 25 % a salariilor bugetarilor, după ce aproximativ 70.000 de bugetari au fost trimişi în prealabil în şomaj sau mărirea TVA la 24%.

Conform sursei citate, discuţiile ce se poartă acum la Bucureşti, la Palatul Cotroceni mai ales, dar şi la sediul PDL din Modrogan, iau foarte serios în calcul demisia lui Boc şi reorganizarea guvernului pe principii de "management performant". Asta poate însemna plecarea mai multor miniştri, lucru care ar conduce la o detensionare a situaţiei, mai ales la nivelul percepţiei cetăţeanului plătitor de taxe şi impozite.

În condiţiile în care Boc nu demisionează există foarte mari şanse ca la prima moţiune de cenzură introdusă de opoziţie Guvernul său să se mai facă odată de râs şi să pice, cu sprijinul mai multor parlamentari PDL, nemulţumiţi declarat a politicilor fiscale şi sociale adoptate de Boc & co.

Numele lui Gheorghe Flutur pe lista cu potenţialii viitori premieri a apărut de mai multă vreme. Rezultatele în alegeri ale liderului PDL sucevean, atât la cele locale, generale cât mai ales la cele prezidenţiale din 2009 au făcut ca acesta să fie considerat un lider politic de succes şi trecut pe lista albă a preşedintelui Traian Băsescu, cel care de facto conduce PDL în momentul de faţă.

O opoziţie serioasă la numirea sa ca premier ar putea veni din partea aşa zisei grupări B-V-B din PDL (Blaga, Videanu, Berceanu) însă până la urmă ultimul cuvânt îl va avea preşedintele Traian Băsescu, scrie site-ul sucevean.

În condiţiile în care Flutur va accepta să devină primul ministru al României lucrurile se vor complica la Suceava, în sensul că vor fi necesare alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte al CJ.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
25

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
41

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
75

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...