Flutur duce sarma ghimpata la Muzeul Bucovinei din Suceava! - CUM COMENTATI?

Flutur duce sarma ghimpata la Muzeul Bucovinei din Suceava! - CUM COMENTATI?

Gheorghe Flutur alaturi de Vlad Filat, la Vama Radauti-Prut - Lipcani, 15 februarie 2010

O bucată de sârmă ghimpată tăiată, luni, cu ocazia deschiderii punctului de trecere a frontierei Rădăuţi Prut-Lipcani, din gardul de la frontiera României cu Republica Moldova, va fi predată Muzeului de Istorie al Bucovinei, urmând să fie expusă acolo.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că a tăiat o bucată din gardul din sârmă ghimpată de la frontiera româno-moldovenească, care era "o cortină de fier" între cele două ţări şi că o va preda Muzeului de Istorie al Bucovinei.

"Această sârmă ghimpată are o semnificaţie apăsătoare. Este o piesă de muzeu care să arate urmaşilor noştri ce nu trebuie făcut", a spus Flutur, citat de Mediafax.

Podul Rădăuţi Prut - Lipcani a fost inaugurat luni, devenind al zecelea punct de trecere a frontierei între România şi Republica Moldova, investiţia, de 11 milioane de euro, fiind finanţată de UE.

Primul cetăţean moldovean care a trecut prin noul punct vamal a fost premierul Vlad Filat, alaturi de care s-a aflat Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor din Romania.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
249

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
46

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
263

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...