Flutur despre promisiunile lui Portariuc privind câinii comunitari: “Ştiam că bate câmpii”

Flutur despre promisiunile lui Portariuc privind câinii comunitari: “Ştiam că bate câmpii”
Fostul primar al municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, avertizează că dacă municipalitatea nu va rezolva cât mai repede problema câinilor maidanezi tragedia care s-a petrecut la Bucureşti, unde un copil a fost sfâşiat de câini, se poate produce oricând şi la noi în oraş.

Flutur a spus că pe vremea când era la conducerea Primăriei, măsurile luate pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari au fost în concordanţă cu legea, dar a apărut opoziţia adverarilor politici şi a asociaţiilor pentru protecţia animalelor.

“Opoziţia şi-a găsit un prieten nesperat în asociaţiile iubitoare de animale şi am avut scandalul din mai. Flutur a făcut străzi, a făcut săli de sport, ce a mai făcut, dar are o problemă: câiniîntregul nostru program de gestionare a acestei probleme şi să ne aducem ai. A fost o întreagă isterie la padocul din Botoşani, lucru care a blocat minte cum arăta 2011, erau câini, dar eram într-un program coerent, beneficiind şi de un suport legal. Dacă nu se ia o atitudine tranşantă, fermă şi clară, trebuie să ajungem la momentul T0 să nu mai avem câini pe stradă, cei care nu sunt adoptaţi să îi cazăm în padocuri şi din acel moment putem vorbi de un oraş normal, cu câinii cei mai buni în padoc şi fără câini pe străzi. Lucru care din păcate nu s-a întâmplat în 2012", a spus Cătălin Flutur.

Fostul edil şef al municipiului a mai spus că bani pentru construcţia unui nou opadoc au fost în buget încă de la începutul anului 2012, dar era convins că actuala administraţi nu va putea onora promsiunile din campania electorală.

“În bugetul de venituri şi cheltuieli al Primăriei municipiului Botoşani pe anul 2012 erau bani prinşi pentru un nou padoc. A trecut anul 2012 nu s-a întâmplat nimic, a venit anul 2013 şi undeva probabil prin luna octombrie vom avea acel padoc nou care trebuia făcut în 2012 în condiţiile în care domnul primar a spus că într-un an de zile rezolvă această problemă. Ştiam că bate câmpii dar măcar să fi văzut că are această dorinţă şi întreb pe toată lumea ce se întâmpla dacă evenimentul nefericit era la Botoşani? Se poate întâmpla şi la Botoşani oricând pentru că nu vor rezolva problema. Vorbea domnul primar în Planul pentru Botoşani de ruşinea abătută asupra Botoşaniului din cauza măsurilor luate de echipa Flutur-Ghiorghiţă vizavi de câinii comunitari. Eu nu o să îi cer demisia cum a spus că în 12 luni o să şi-o dea dacă nu o rezolvă, pentru că ştiam că nu rezolvă. Nu s-a întâmplat nimic în niciun domeniu, nici cu locurile de muncă, nici cu locuinţele", a conchis Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
104

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
106

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
153

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...