Florin Țurcanu: "Ne-ar conveni ca cetățenii să își scoată contoarele de apă la ușă. Nu îmi permit să debranșez, să sufere toți"

Florin Țurcanu: "Ne-ar conveni ca cetățenii să își scoată contoarele de apă la ușă. Nu îmi permit să debranșez, să sufere toți"
Cetățenii vor avea posibilitatea să opteze dacă vor să rămână cu contractele individuale pe care le au încheiate în prezent cu Nova Apaserv, caz în care vor trebui să își scoată contoarele în fața ușii sau la limita de proprietate, sau dacă vor încheierea contractelor la nivel de asociație sau șef de scară.

Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, a spus că vor fi tipărire pliante care vor fi trimise botoșănenilor, prin care li se va explica ce variante au la dispoziție.

Șeful CJ a spus că, în în opinia sa, cea mai bună variantă este contorizarea individuală, situație în care oamenii nu ar mai suporta și pierderile și nu ar mai fi debranșați în cazul în care pe scara unde locuiesc sunt și rău platnici.

“Ne-ar conveni ca cetățenii să își scoată contoarele la ușă să rămână cu contractele așa cum sunt ele. Legislația mă obligă să am contract individual doar dacă am contor separat sau dacă nu, șef de scară sau asociație. Cea mai bună soluție ar fi ca cetățenii să își facă contorizare separată, să scoată contorul din casă. Deocamdată, vom face un pliant să informăm cetățenii și posibilitatea lor de a decide și dacă vor avea contor separat nu vor mai fi pierderile pe care ei acum le plătesc", a spus Florin Țurcanu.

Potrivit acestuia, scoaterea contorului din casă ar costa până în 50 de lei de familie, la nivel de scară ajungând la 1.000-1.200 de lei.

“Am discutat la apă și au spus că depinde de scară și de familiile care locuiesc acolo. Eu îmi asum să găsesc cea mai bună soluție, dar unde sunt mai mulți rău platnici trebuie să găsim o soluție, pentru că nu îmi permit să debranșez să sufere toți. Cu asociațiiile de proprietari este greoi de discutat pentru 80 și ceva la sută din ele au conturile blocate", a precizat șeful CJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
190

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
192

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
276

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...