Florin Turcanu, obligat sa-l cheme in instanta pe Mihai Ţâbuleac, alaturi de zeci de functionari din CJ Botosani: "In ce tara traim?"

Florin Turcanu, obligat sa-l cheme in instanta pe Mihai Ţâbuleac, alaturi de zeci de functionari din CJ Botosani: "In ce tara traim?"
Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu, va fi nevoit sa cheme in instanta zeci de angajati din CJ si din unitatile subordonate, precum si pe fostul presedinte, Mihai Ţâbuleac, pentru a recupera sumele imputate de Curtea de Conturi din perioada 2008-2012.

"Trebuie sa chem in instanta zeci de angajati si pe fostul presedinte pentru sute de miliarde de lei, ca asa au decis niste domni functionari care au venit sa faca controale prin institutiile publice. Nu se poate! E primul caz din Romania. La drumuri trebuie sa chem ambii directori, functionari, zeci de angajati. Sunt mai multe acte de control care au fost facute de Curtea de Conturi in perioada 2008-2012 si care au fost duse la indeplinire doar partial si Curtea nu este de acord si ne spune sa ne ducem pana la capat, adica pana la functionari", a declarat Florin Turcanu.

Seful CJ Botosani a anuntat ca, dupa parerea sa, nu i-ar chema in instanta pe acestia pentru ca nu au nicio vina, dar este obligat de lege sa o faca si in caz contrar sumele vor fi imputate actualei conduceri.

"Eu sunt obligat sa fac actiune in instanta. Ma doare lucrul acesta pentru ca nu-s eu facut pentru asa ceva. Ca om, ca si crestin ortodox care ma inchin seara si dimineata, ma doare. Nu sunt facut eu pentru asa ceva. M-am uitat dimineata la functionari si la vicepresedinti, se uitau unul la altul si se intrebau: noi unde suntem aici? In ce tara traim? O sa ajungem sa plece functionarii din institutiile publice, pentru nu au furat niciun ban, nu au gresit. Ce vina are un jurist care a dat viza de legalitate?", a adaugat presedintele CJ Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești proaste pentru elevii de clasa a VIII - a: Broșura pentru admiterea la liceu 2024 nu poate fi publicată!

astăzi, 20:16
111

Astăzi, 13 mai, inspectoratele școlare ar trebui să publice Broșura pentru admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, care conține numărul de locuri la liceele din județ, specializările...

Program social:10.000 de vouchere de la stat vor primi femeile care vor să devină mame, dar nu pot!

astăzi, 19:15
47

Potrivit un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică, Ministerul Familiei va da şi în acest an echivalentul a 3.000 de euro pentru 10.000 de proceduri de fertilizare...

24 de agenți economici de la Cornișa, luați la verificat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

astăzi, 18:15
179

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Comisari...