Florin Ghiorghiţă vrea mai puţine posturi de şefi la Poliţia Locală. "Este o răzbunare", acuză Andrei

Un proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale Poliţiei Locale a stârnit discuţii în contradictoriu în cadrul Consiliului Local. Consilierul municipal Florin Ghiorghiţă a venit cu un amendament la proiectul de hotărâre prin care a cerut să fie desfiinţat postul de director executiv adjunct al acestei instituţii, dar şi serviciul de ordine publică, motivând că această instituţie nu are nevoie de funcţii de şefi ci de funcţii de execuţie, spunând că poliţiştul local trebuie să fie văzut în stradă.

"Am venit cu un amendament care a rezultat în urma unei consultări şi cu partea executivă a Poliţiei Locale şi după documentări cu privire la ceea ce se întâmplă la alte poliţii locale din România. Normal poliţistul local ar trebui să fie în stradă, trebuie să fie vizibil. Nu avem nevoie de funcţii de conducere în detrimentul funcţiilor de execuţie, nu trebuie să desfiinţăm funcţii de execuţie pentru a mai crea încă un post de şef pentru unul sau altul. Norma de reprezentare a poliţiştilor locali la mia de locuitori o ştim cu toţii. În condiţiile acestea, numărul poliţiştilor locali probabil va scădea şi noi mai înfiinţăm un post de şef sau mai multe. Solicit desfiinţarea acestui post de director executiv adjunct, pentru că nu îşi are rostul, mai solicit totdată desfiinţarea serviciului ordine publică pentru că nu este necesar un serviciu de ordine publică ci este necesar doar ca aceste funcţii să fie de execuţie şi poliţiştii în stradă iar coordonarea să fie direct la directorul executiv al instituţiei şi mai solicit să se reanalizeze activitatea serviciului juridic care vedem cu toţii că doi oameni constituie un srviciu, avem un şef serviciu şi un executant", a spus Florin Ghiorghiţă.

Alesul municipal a mai menţionat că prin desfiinţarea acestor funcţii de şefi se va face şi o economie destul de importantă la bugetul local şi, cu cât vor fi mai mulţi poliţişti locali în stradă, cu atât se va vedea activitatea lor mai bine.

Propunerile cu care a venit Florin Ghiorghiţă au stârnit indignarea lui Cosmin Andrei, care îl acuză că se răzbună pe unii angajaţi ai Poliţiei Locale.

"Consider că acest amendament al dvs. este tendenţios, se referă strict la persoanele care lucrează în aceste compartimente şi ştiţi foarte bine la cine mă refer. Consider că este o răzbunare, nu aduce servicii desfiinţarea serviciului de ordine publică pentru că este un serviciu foarte important chiar dacă sunt patrule mixte coordonate şi de Poliţia municipiului, din câte ştiu eu serviciul juridic a pierdut unul-două procese din sutele de procese avute. Modificaţi organigrama pentru că nu vă plac anumite persoane", a afirmat Cosmin Andrei.

"Domnule Andrei, nu vreau să intru în discuţii cu dvs., dar vă asigur că nu este ceva personal, ba din contră, când am văzut ceva am spus, am spus şi atunci când domnul şef serviciu domnul Pomîrleanu stă mai mult pe la Stânceşti decât la Botoşani, foloseşte mai mult maşina instituţiei. Domnul nu mă interesează deloc personal, l-am susţinut când a venit în cadrul Poliiei Locale, din păcate mi-a inselat increderea si a inselat increderea tuturor botosanenilor si nu se vede o imbunantire a activtatii, de asta sustin amendamentele", a replicat Ghiorghiţă.

Consilierii locali au aprobat proiectul de organigramă şi de stat de funcţii cu amendamentul înaintat de Florin Ghiorghiţă, iar după ce va fi analizat de comisia de ordine publică şi de ANFP, va fi supus din nou dezbaterii şi aprobării în Consiliul Local.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...