Florin Ghiorghiţă: "Nu am vândut niciodată flori Primăriei"

Consilierul local Florin Ghiorghiţă i-a “predat" primarului Ovidiu Portariuc, joi, la şedinţa ordinară de Consiliu Local, o adevărată lecţie de afaceri în domeniul florilor.

Discuţiile au plecat de la intenţia municipalităţii de a reînfiinţa serele, suma prinsă în buget fiind de 100.000 de lei.

Ghiorghiţă i-a spus primarului Ovidiu Portariuc că o asemenea investiţie presupune o cheltuială mult mai mare.

“Nu am vândut şi nici nu voi vinde vreodată flori Primăriei, dar vreau să vă dau un singur exemplu şi dvs., ca om de afaceri, ar trebui să ştiţi lucrul acesta. O seră nu o vei face niciodată, cu tot cu sursă de încălzire, cu 100.000 de lei. La asta mai adăugaţi un minim de 90.000 de lei, pentru minim 5 salariaţi ca salarizare, gândiţi-vă la minim 100.000 de lei cheltuieli de întreţinere, gaz, apă, căldură şi toate celelalte, un 50.000 de lei minim pentru achiziţii de pământ, vaze, şi veţi observa că veţi ieşi cu sume cu mult peste ceea ce aţi propus. La ora actuală, firul de floare se vinde undeva la 0,8 lei fără TVA, sau 1 leu maxim, adus în Botoşani. Întrebaţi-i pe cei de la Urban Serv la ce preţ produceau firul de floare la începutul anilor 2000 atunci când s-a luat decizia desfiinţării serelor din parc, investiţie deja făcută şi vă veţi da seama dacă este o activitate rentabilă sau nu", a spus Florin Ghiorghiţă.

În acelaşi timp, consilierul local i-a spus edilului-şef al municipiului că nu crede că municipalitatea nu va reuşi să scoată un preţ mai bun decât ce este la ora actuală pe piaţă.

“Din punctul meu de vedere puteţi crea şi 20 de sere, nu deranjează pe absolut nimeni, din contra poate vom cumpăra şi noi de la dvs. la un preţ la jumătate faţă de preţul pieţei. Dar vă spun un lucru, cei de la Târgu Mureş care se ocupă de o viaţă de producţia de flori nu reuşesc să scoată sub un leu sau sub 0,80 de bani un anumit sortiment de floare fără nicio înregistrare fiscală, fără nicio cheltuială. Nu ştiu cum veţi ajunge dvs. să scoateţi ceva mai  mic sau la jumătate, dar vă doresc succes", a încheiat Ghiorghiţă.

Consilierii locali nu au fost de acord cu reînfiinţarea serei, iar suma prinsă în buget pentru această investiţie propusă de primar a fost direcţionată către Liceul cu Program Sportiv. 

 

Spune-ne opinia ta