Florin Cîțu vrea vouchere pentru toată lumea: cele de vacanță vor fi majorate iar pensionarii și elevii vor primi pentru mese la restaurant și vizitarea muzeelor

Florin Cîțu vrea vouchere pentru toată lumea: cele de vacanță vor fi majorate iar pensionarii și elevii vor primi pentru mese la restaurant și vizitarea muzeelor

Noul program de guvernare întocmit de premierul Florin Cîțu vine cu câteva idei prin care numărul de vouchere acordat în România va acoperi o paletă aproape dublă de beneficiari în următorii ani.

Valoarea tichetelor de vacanță pentru angajații din sectorul public și cel privat va fi majorată la nivelul salariului minim pe economie, promit noii guvernanți. Totodată, sunt promise noi vouchere, pentru mese la restaurant, pentru pensionari și pentru elevi. Agențiile de turism primesc stimulente pentru aducerea turiștilor străini.

Va fi prelungit programul de acordare a tichetelor de vacanță pentru angajații din sectorul public și cel privat și totodată este promisă ”actualizarea sumei acordate la nivelul salariului minim pe economie” și redefinirea facilităților acordate sectorului privat.

De asemenea, vor fi emise și acordate tichete speciale, destinate exclusiv consumului în unitățile de alimentație publică autorizate. Noul cabinet guvernamental are în plan și emiterea de vouchere de vacanță speciale pentru pensionari, destinate exclusiv tratamentelor balneo-climaterice, dar și vouchere de sănătate pentru pensionari ca alternativă la vechea formă de alocare prin Casa de pensii a pachetelor de servicii turistice pentru tratament. Vouchere educaționale vor fi date către școli pentru a stimula activitățile extrașcolare cu ieșire din clasa de studiu și vizitarea diverselor atracții (muzee, arii naturale protejate, situri arheologice, participarea la spectacole etc.) sau/și participarea la activități organizate cu caracter sportiv (drumeție, cursuri de schi, cicloturism etc.) cu utilizarea unor servicii turistice inclusiv cazare.

Programul de guvernare prevede și acordarea de stimulente agențiilor de turism pentru fiecare turist străin care stă mai mult de 5 nopți în România (incoming) și reanalizarea sistemului de acordare a voucherelor de vacanţă pentru a mări eficiența destinațiilor și serviciilor turistice cu scopul extinderii sezonului turistic.

 

Spune-ne opinia ta