Florin Aionitoaei: Răspuns public pentru "colegii de la Teatrul Vasilache"

Florin Aionitoaei: Răspuns public pentru "colegii de la Teatrul Vasilache"
Conflict deschis între angajaţii unei instituţii de cultură şi managerul acesteia! După ce, în mai multe rânduri, mai mulţi actori ai Teatrului Vasilache din Botoşani au protestat în legătură cu participarea unei echipe din interiorul instituţiei la emisiunea "Românii au talent", solicitând lămuriri cu referire la numărul prezentat şi în privinţa implicării Teatrului, managerul Florin Aioniţoaei iese public cu un punct de vedere, pe care îl redăm integral:

"Cu privire la participarea sau neparticiparea la diferite manifestări competitive, ale Teatrului "Vasilache" transmit public răspunsul formulat şi în scris şi verbal colegilor de la Teatrul "Vasilache".

La solicitarea şi propunerea unor împuterniciţi ai emisiunii "Românii au talent",  Teatrul "Vasilache" a participat cu acordul actorilor, după cum urmează:

- 2011- o echipă condusă de Aurica Dobrescu,  Mihaela Ştempel, Florin Ifodi a participat la susnumita emisiune, cu un moment care făcea parte dintr-un spectacol al teatrului. Momentul  a obţinut 3 NU. Costurile au fost 1122 lei. Nu au fost obţinute venituri, nu s-au înregistrat proteste.

- 2013 - în aceleaşi condiţii, actorii teatrului au decis să participe la emisiune, iar managerul a garantat participarea. În ultimul moment aceştia au renunţat. În urma abandonului, o echipă formată din Marius Rusu, Bogdan Horga, Florin Aioniţoaei au prezentat un moment la respectiva emisiune.
D-na Aurica Dobrescu şi dl. Valentin Dobrescu garantează, în scris, că  "Bureţel" este creaţia dumnelor şi deci aparţine Teatrului "Vasilache". 
Momentul prezentat a obţinut 3 DA. Costurile realizării decorurilor, copierii lui "Bureţel" şi ale deplasării la Bucureşti au fost suportate de manager. Dan Doboş a pus gratuit la dispoziţie autoturismul personal care a fost condus cu rândul de Aioniţoaei şi Horga.
Nu au fost obţinute venituri.

În ce priveşte tipul de conduită adoptat, constant, de d-na Ştempel, directorul din anul 2000 al teatrului, decide sancţionarea acesteia pentru "atitudinea ireverenţioasă faţă de preşedinta juriului - d-na Brânduşa Zaiţa Silvestru şi faţă de directorul teatrului".

Dacă există vreo legătură între reclamaţia pe care am făcut-o la ITM Botoşani împotriva domnului Ionuţ Poclid - directorul postului local de televiziune, privind neplata celor 10 episoade din emisiunea "Doi românaşi sadea" şi preocuparea respectivului post  de televiziune pe care îl conduce pentru "pierderea talentului" doamna Ştempel se poate interesa la acţionariatul acestui post tv.

Florin Aionitoaei"

(Comunicat de presa)

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
162

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
75

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
77

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...