Florari amendaţi de Protecţia Consumatorului!

Florari amendaţi de Protecţia Consumatorului!
Mai mulţi agenţi economici care se ocupă cu vânzarea florilor şi a plantelor de apartament şi de  grădină au fost amendaţi în urma unui control efectuat de comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

Din cei 35 de operatori economici verificaţi, 10 au primit avertismente, iar şapte au fost amendaţi, valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale fiind de 26.000 de lei.

“În timpul controlului au fost verificate elementele de informare privind existenţa în magazine a unor fotografii martor pentru buchetele care  se realizează la comandă, recomandări pentru îngrijirea şi păstrarea florilor la buchet, recomandări de plantare şi întreţinere, elemente de informare necesare pentru alte materiale destinate florilor şi plantelor, produse pentru îngrijire, îngrăşăminte. S-a verificat şi traducerea în limba română a informaţiilor necesare consumatorilor. Au fost constatate abateri privind legalitatea funcţionării, nu era afişată în mod vizibil denumirea unităţii, codul de înregistrare unic din care să rezulte obiectul de activitate al societăţii, orarul de funcţionare şi preţurile", a declarat Mirel Rogalschi, comisar şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

 

Spune-ne opinia ta