Fiul actorului Mihai Malaimare, invitat pe scena Filarmonicii de Stat Botosani!

Fiul actorului Mihai Malaimare, invitat pe scena Filarmonicii de Stat Botosani!

 Ion Alexandru Malaimare  

Concertul de Concerte anuntat pentru aceasta saptamana de Filarmonica botosaneana aduce in prim-plan doi tineri artisti care, intr-un fel sau altul, au legatura cu Botosaniul.

In concertul Trepte ale afirmarii artistice, sub bagheta dirijorala a lui Nicolae Ursu, spectacol care va avea loc vineri, de la ora 18.30, in sala Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani, vor evolua trei tineri instrumentisti: Bianca Murariu, pian, Cristian Ruscior, vioara, si Ion Alexandru Malaimare, vioara.

Bianca Elena Murariu s-a nascut in Botosani, la data de 20 mai 1991. A inceput studiul pianului cu prof. Eugenia Niculescu; din clasa a X-a studiaza cu prof. Stela Serpeanu, actualmente fiind eleva in clasa a XI-a, la Liceul de Arta Stefan Luchian. A obtinut o serie intreaga de premii I, sau II, dar si Marele Premiu la concursurile de tehnica pianistica la nivelul scolii din clasa I pana in clasa a XI-a, dar si la alte confruntari. âIn acest an, 2008, a primit Diploma de Excelenta acordata de Guvernul Romaniei olimpicilor scolii romanesti.

Cristian Ruscior s-a nascut la 25 august 1992, si este din Suceava. A inceput studiul viorii la varsta de 6 ani si jumatate, la Liceul de Arta Ciprian Porumbescu din Suceava, cu prof. Cristina Ungureanu. In vara anului 2004 da examen si reuseste la Universitatea de muzica din Viena.

Ion Alexandru Malaimare, fiul actorului botosanean Mihai Malaimare, s-a nascut la Bucuresti, la data de 30 martie 1989. Obtine premii la concursuri nationale si internationale. Participa la mai multe cursuri de maiestrie sustinute de violonistii Alexandru Tomescu, Eugen Sarbu si Monte Belknap (SUA). In prezent este student la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, la clasa maestrului Florin Croitoru.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
4

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
36

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
20

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...