Fiscul pune biciul pe romanii de rand!

Persoanele fizice care trezesc suspiciuni din partea Fiscului vor fi controlate la sânge, anul viitor.
 

Politica de administrare fiscală în anul 2015, prezentată în documentele aferente proiectului de buget pentru anul viitor, cuprinde mai multe măsuri ce vizează "combaterea fermă a evaziunii fiscale". Una dintre acestea țintește direct persoanele fizice.
 
"Extinderea programului de verificare a situaţiei fiscale prin utilizarea metodelor indirecte la nivel naţional, prin structurile teritoriale ale ANAF, pentru toate categoriile de persoane fizice care prezintă risc fiscal" este, așadar, una dintre măsurile avute în vedere de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
 
În plus, Fiscul susține că va continua iniţiativa "privind Persoanele Fizice cu Averi Mari, respectiv efectuarea de verificări conform codului de procedură fiscală şi relansarea campaniei de notificare prin transmiterea de scrisori către contribuabili ce prezentau riscul de nedepunere a declaraţiei de venit din străinătate", se arată în documentul citat de Money.ro.
 
Care sunt criteriile după care inspectorii Fiscului selectează persoanele fizice pe care să le controleze la sânge? Analiza de risc pentru persoanele fizice cuprinde elemente precum veniturile declarate, creșterea valorii patrimoniului, precum și cheltuielile efectuate și fluxurile de trezorerie, spun specialiștii în fiscalitate.
 
Alte informații urmărite de ANAF sunt întârzierea depunerii declarațiilor fiscale, numărul mare al declarațiilor rectificative, domeniul în care activează contribuabilul sau pierderea fiscală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Două stagii și o rezidență, oferite în acest an de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:41

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, oferă, în anul 2024: - un...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Gloria Buzău!

astăzi, 17:15

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împre...

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...