Fiscul, disperat ca nu strange bani. Trimite SOMATII in masa

De aproximativ doua saptamani, ANAF a inceput in forta o campanie de mobilizare a contribuabililor, in vederea cresterii conformarii voluntare, potrivit site-ului juridice.ro.

Primul pas al acestei campanii consta in transmiterea catre contribuabili a unor scrisori de avertizare asupra eventualitatii unei inspectii fiscale.

Pe scurt, scrisoarea ANAF atentioneaza firmele din Romania ca vor face obiectul unei analize de risc si in conditiile in care se constata inadvertente intre datele furnizate de contribuabil si evidenta ANAF, se va lua decizia efectuarii unei inspectii fiscale.

Scopul declarat al scrisorii este de a acorda contribuabilului timpul necesar in vederea depunerii tuturor declaratiilor fiscale omise si efectuarii corectiilor necesare. De asemenea, ANAF tine sa atentioneze asupra exercitarii in mod corect a deducerilor, atat din punctul de vedere al TVA, cat si al impozitului pe profit.

Ce este in spatele acestor scrisori: prima jumatate a anului 2013 s-a remarcat prin cel mai scazut procent de declarare si colectate a veniturilor fiscale la bugetul de stat.

ANAF, proaspat reorganizat prin absorb?ia Garzii Financiare (in mare parte in cadrul departamentelor de inspectie fiscala) si prin crearea Directiei Generale Antifrauda Fiscala, este nevoit sa ia masuri in vederea cresterii conformarii voluntare.

Si cum in materie de impozite frica este cea mai eficienta incurajare, ANAF incepe sa dea semne ca intentioneaza sa ne vegheze din ce in ce mai indeaproape.

Potrivit juridice.ro, cu 15 zile inaintea inceperii inspectiei fiscale (respectiv cu 30 de zile, la marii contribuabili), organul fiscal are obligatia sa transmita avizul de inspectie fiscala prin care sa precizeze perioada supusa inspectiei fiscale (de regula trei ani) si tipul de impozite vizate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...