Fiscul a intensificat masurile de executare silita a rau-platnicilor din judet!

Fiscul a intensificat masurile de executare silita a rau-platnicilor din judet!
Potrivit conducerii Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani in primul semestru al acestui an, ponderea incasarilor din executare silita, in totalul veniturilor incasate a fost de 10,65%, inregistrandu-se o crestere a numarului actiunilor de executare silita prin popriri conturi si popriri la terti, actiuni care au generat un plus de eficienta pentru acest sector de activitate.

“Actiunile prompte de executare silita au condus la cresterea nivelului incasarilor si mentinerea unui mediu de afaceri sanatos in care concurenta sa se desfasoare corect. Prin dinamizarea actiunilor de colectare a sumelor datorate de contribuabilii rau-platnici s-a urmarit pe langa realizarea veniturilor bugetului general concolidat si disciplinarea fiscala a acestora, care sa conduca in final la realizarea obiectivului strategic de crestere a conformarii voluntare la plata si implicit de reducere a costului colectarii", a declarat Radu Turcanu, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani.

Astfel, in primele sase luni ale acestui an, Fiscul a incasat de la agentii economici botosaneni peste 327 de milioane de lei, iar ca pondere in programul bugetar transmis de Ministerul Finantelor Publice, incasarile au fost de 109,98%.

“Nivelul sumelor incasate in anul 2011 prezinta o crestere fata de aceeasi perioada a anului precedent de 103,8%, in contextul in care sumele declarate in perioada 1 ianuarie-30 iunie 2011 au reprezentat 97,6% din obligatiile de plata ale perioadei precedente, a mentionat directorul DGFP. Totodata, in primul semestru, o atentie deosebita a fost acordata monitorizarii si reducerii semnificative a volumului arieratelor recuperabile. In aceasta perioada, volumul arieratelor s-a diminuat de la 91,38 milioane de lei la 75,47 milioane de lei", a precizat seful DGFP.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
248

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
308

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
243

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...