Firmele care angajează tineri până în 24 de ani vor primi 200 euro şi 500 lei lunar per angajat, timp de un an

Companiile care vor angaja tineri care au până în 24 de ani vor primi 200 de euro şi 500 de lei pe lună pentru fiecare angajat, pe o perioadă de un an. În schimb, firmele au obligaţia să păstreze locul de muncă pentru cel puţin 18 luni. Aşa prevede programul "Garanţia pentru tineret", finanţat cu bani europeni.

Programul, de care ar putea beneficia 441.000 de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, este construit în trepte.

"Consiliere, înregistrare şi angajare. Aceştia sunt cei trei paşi. Programul presupune şi sprijin financiar şi îndrumare competentă pentru fiecare din cele trei etape, plecând de la finanţarea uceniciei şi a stagiilor pentru viitorii angajaţi, mergând la finanţarea prin prime de mobilitate şi prime de instalare, dar şi subvenţii acordate angajatorului. De asemenea, sunt alocate fonduri pentru dezvoltarea de start-up-uri prin pachete integrate până la 30.000 de euro pe persoana", a explicat Rovana Plumb, ministrul Muncii, scrie Adevarul.

Beneficii pentru angajatori

Companiile care sunt dispuse să menţină locul de muncă mai mult de 18 luni vor fi scutiţi de plata contribuţiei la şomaj pentru următorii doi ani, a subliniat Plumb. Legat de cursurile de ucenicie, angajatorii vor primi lunar 250 de euro şi 300 de lei pentru o perioadă de 1-3 ani, iar pentru stadii de specializare, 300 de euro şi 750 de lei.

"Chiar dacă tinerii, acum, în România, au noi oportunităţi, în special în domeniul IT, dar şi în zone productive, trebuie şi se poate face mai mult, iar programul pe care astăzi îl lansăm (...) este un program foarte clar şi foarte simplu: 470 de milioane de euro, bani puşi la dispoziţie de Comisia Europeană, pentru 400.000 de aplicanţi tineri care vor primi consiliere, vor avea subvenţii pentru a-şi găsi şi a păstra un loc de muncă plătit decent şi pe o perioadă cât mai lungă de timp", a explicat şi premierul Victor Ponta, prezent la evenimentul de lansare al programului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Schimbare majoră pentru diplomele de absolvire emise de facultățile din întreaga țară!

astăzi, 14:00

În premieră, vor avea un element distinct care să le permită să fie mai vizibili și pentru angajatorii din străinătate. Este un pas extrem de important în procesul digitalizării. ...

Scriitorul Corneliu Filip își lansează două cărți la Botoșani!

astăzi, 13:16

Muzeul Județean Botoșani găzduiește sâmbătă, 5 octombrie 2024, ora 11.00, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchianˮ, lansarea volumelor Secvențe botoșănene peste decenii (1982-2022...

Botoșănean de 19 ani urmărit prin INTERPOL, adus în țară și încarcerat!

astăzi, 13:00

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri Botoșani au identificat locul în care se afla tânărul de 19 ani, din municipiul Dorohoi, p...