Firme din Botosani acuzate de contrabanda: Au declarat la vama pantofi, dar in container erau tigari!

Firme din Botosani acuzate de contrabanda: Au declarat la vama pantofi, dar in container erau tigari!
Peste 1000 de baxuri de tigari, in valoare de 3 milioane de euro! Două firme din Botoşani vor fi cercetate pentru pentru contrabandă cu ţigări după ce, într-un container în care ar fi trebuit să se afle pantoifi, vameşii au descoperit aproape 1000 de baxuri cu ţigări de contrabandă!

Valorea mărfii descoperită de vameşii din terminalul Constanţa Sud Agigea are o valoare de aproape trei milioane de euro. Şeful Biroului vamal Constanţa Sud Agigea, Iulian Teseleanu, spune că pe documentele de transport ale mărfii, care provine din China, figura că în container sunt pantofi pentru două firme din Botoşani.

La controlul fizic, efectuat în urma unor suspiciuni, vameşii au dat însă peste ţigări care se folosesc, de obicei, pe piaţa britanică. Timbrele de pe pachete erau false.

Cercetaţi pentru contrabandă!

Beneficiarii transportului i-au anunţat pe vameşi că renunţă la marfă, pe motiv că ar avea neînţelegeri la plată cu expeditorul chinez.

Ţigările au fost confiscate şi urmează să fie transportate în depozitele vămii, iar firmele importatoare vor fi cercetate pentru contrabandă cu ţigări.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
732

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
133

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
189

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...