Firme botoșănene preluate de Administrația Contribuabililor Mijlocii de la Iași! Ce se întâmplă cu angajații Fiscului din Botoșani!

Firme botoșănene preluate de Administrația Contribuabililor Mijlocii de la Iași! Ce se întâmplă cu angajații Fiscului din Botoșani!
Firmele din județul Botoșani care până acum au fost administrate de Administrația pentru Contribuabili Mijlocii din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani au fost preluate, începând cu data de 1 februarie, de Administrația pentru Contribuabili Mijlocii din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași.

Preluarea acestei categorii de contribuabili de către structura nou înființată la Iași înseamnă și bani pierduți la nivelul județului Botoșani, întrucât obligaţiile fiscale nu vor mai fi plătite în judeţul unde îşi au sediul societățile, ci vor trebui să le achite la Iași.

La nivelul Administrației pentru Contribuabili Mijlocii de la Botoșani lucrau 7 angajați pe post de execuție și un șef adjunct pe partea de colectare venituri.

Toți angajații au fost redistribuiți pe funcții vacante din cadrul instituției. Adrian Ursachi, care a ocupat postul de șef adjunct pe colectare venituri, ar putea fi noul director al Trezoreriei, dacă Ministerul de Finanțe va fi de acord cu numirea sa pe acest post.

“S-au găsit soluții favorabile pentru toți salariații care au intrat în zona de reorganizare a Administrației pentru Contribuabilii Mijlocii. Toți au fost redistribuiți pe noua structură organizatorică. Au optat pentru posturi vacante de pe administrare venituri și o singură persoană a optat pentru inspecție fiscală", a declarat Radu Țurcanu, directorul executiv al Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani.

125 de firme din județul Botoșani din categoria contribuabililor mijlocii au fost preluate de structura din Iași.

 

Spune-ne opinia ta