Firma Doly-Com, sancționată de DSVSA după un export de carne în Vietnam

Firma Doly-Com, sancționată de DSVSA după un export de carne în Vietnam
Firma Doly-Com a fost sancționată de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani pentru exportul de carne făcut în Vietnam.

Deși patronul firmei susține că a avut acordul autorităților centrale pentru a exporta carne, la Botoșani, în urma unui audit, s-a aplicat un averisment, iar doi medici veterinari, care sunt în contract cu DSVSA, au fost sancționați.

"Deocamdată aceste exporturi vor fi finalizate când vom primi şi condiţiile ţară şi condiţiile de relaţii externe între România şi Vietnam. România nu este pe lista ţărilor agreate de Vietnam pentru a face export. Autoritatea face eforturi pentru a stabili relații, nu numai cu Vietnamul ci și cu alte țări. Nu comentez cum a făcut Doly-Com exportul de carne până acum. A fost o sancțiune, un avertisment. Doi medicii de acolo au fost sancționați și retrogradați din funcție și li s-a redus salariul pentru o lună de zile pentru că au semnat certificatele sanitar-veterinare de export", a declarat Minodora Vasiliu, directorul DSVSA.

Ea susţine însă că întreaga cantitate de carne exportată de Doly-Com în Vietnam a respectat toate condiţiile sanitar-veterinare.

“Am făcut exportul în Vietnam cu acceptul seviciului sanitar-veterinar și e problema lor să rezolve. Noi vom face în continuare toate demersurile pentru a face aceste exporturi", a declarat Iulian Căzăcuț, patronul Doly-Com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
17

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
51

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
247

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...