Firmă din Botoşani implicată într-un proiect pilot privind anveloparea termică a blocurilor, la Iaşi

  Un proiect pilot de anvelopare termica si contorizare pe verticala a fost lansat la Primaria Iasi.  

 Municipalitatea ieseana a anuntat ieri lansarea unui proiect pilot prin care, cu fonduri europene, impreuna cu Dalkia si Elsaco Botosani, trei blocuri din municipiul vor beneficia de reabilitare energetica prin anvelopare exterioara si de noi instalatii de agent termic, prin realizarea contorizarii individuale, pe orizontala.

 "Am reusit sa modificam Ghidul Solicitantului, astfel încât cheltuielile cu contorizarea individuala sa devina eligibile, pe fonduri nerambursabile. Prin acest proiect pilot, vrem sa demonstram eficienta sistemului centralizat de furnizare a agentului termic. Odata finalizat proiectul, locatarul are un control direct asupra consumului de caldura si apa calda, putând decide inclusiv costurile lunare. Eliminam inclusiv problema prin care locatarii buni-platnici au de suferit din cauza celor care nu-si platesc facturile la timp", a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Cele trei blocuri care vor intra în proiectul pilot vor fi alese aleatoriu, cu respectarea unor criteriilor de selectie.

Astfel, blocurile vor trebui sa aiba maxim doua scari, minim trei etaje, si trebuie sa fie fara datorii purtatoare de penalitati la furnizorii de utilitati. Cel mai important criteriu precizeaza ca blocurile trebuie sa aiba cel mult 70% din apartamente conectate la SA CET. Începând cu data de 30 aprilie, asociatiile de proprietari pot depune cereri de înscriere în program, în numele si cu semnatura tuturor locatarilor, atât la sediul Primariei, cât si al Dalkia.

Pe data de 30 mai, se va face analiza tuturor dosarelor urmând ca la începutul lunii iunie sa fie comunicata lista finala si organizata tragerea la sorti a celor 3 blocuri care vor beneficia de programul pilot.

Sursa: Bună Ziua Iaşi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...