Firmă din Botoșani amendată cu peste 100.000 de lei. Ce au găsit comisarii de la Garda de Mediu în teren! (Foto)

Pentru neconformitățile constatate comisarii de mediu au aplicat două sancțiuni principale în cuantum de 105.000 lei.

Ca urmare a controlului tematic la operatori economici care desfășoară activitatea de extracție a pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei și a minereurilor, extracția pietrișului și nisipului, extracția argilei și caolinului, inclusiv în scopul amenajarii iazurilor piscicole, în echipă mixtă cu reprezentanți ai reprezentanți ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani, s-a constatat că un operator economic a demarat activitățile de extracția pietrișului și nisipului fără a deține autorizație de mediu și autorizație de gospodarire a apelor.

Pe amplasament a fost identificat un excavator cu senile și cupă tip și un depozit temporar de agregate minerale.

Comisarii de la Garda de Mediu au identificat decopertarea unei zone de exploatare și depozitarea solului vegetal pe teren dat spre folosință conform contractului de locațiune, în imediata vecinătate a suprafeței exploatate.

Pentru neconformitățile constatate comisarii de mediu au aplicat două sancțiuni principale în cuantum de 105.000 lei.

Totodată s-a dispus măsura de a se interzice funcționarea fără autorizație de mediu pentru activitățile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecției mediului.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecție despre independență și tărie de caracter cu micii cititori, la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani!

Friday, 25 October 2024

Coordonați de prof.Cristina Surdu, cei mici  au avut parte astăzi de o zi specială la bibliotecă. Au început un nou Club de lectură intitulat „Comoara lecturii". Pasionați ...

Social democrații botoșăneni la debut de campanie electorală pentru prezidențiale! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Alegerile prezidențiale vor avea loc în două tururi. Primul tur va fi pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 8 decembrie, momente în care românii își vor putea alege noul ...

Elevii unui liceu din județ au învățat de la comisarii Gărzii de Mediu Botoșani cum să colecteze selectiv deșeurile! (foto)

Friday, 25 October 2024

Pentru că militează ca activitatea de colectare separată să fie un obicei zilnic, abandonarea deșeurilor să nu stea în caracter, iar exemplul lor să fie multiplicat, comisarii din cadrul ...