Firma care a castigat licitatia pentru prinderea cainilor comunitari trebuie sa stranga lunar de pe strazi 200 de patrupede!

Firma care a castigat licitatia pentru prinderea cainilor comunitari trebuie sa stranga lunar de pe strazi 200 de patrupede!
Serviciului Public de Administrare Baze Sportive si Zone de Agrement Botosani a organizat in aceasta saptamana licitatia electronica pentru capturarea cainilor fara stapan de pe domeniul public al municipiului Botosani, firma castigatoare fiind Sitfincont, de altfel si singura care a participat la licitatie.

Noutatea contractului incheiat intre municipalitate si firma de ecarisaj este ca banii vor fi acordati pentru serviciile prestate in functie de numarul de caini prinsi, acordandu-se chiar si penalizari daca nu se indeplineste targhetul lunar, de 200 de caini, sau chiar rezilierea contractului.

"Firma Sitfincont a castigat in urma licitatiei pe cerere de oferta. Valoarea licitatiei este de un milliard lei vechi, problema e ca este in functie de cati caini prinde, nu-i dam bani lunar, sau sa fie un serviciu de mentenanta. Am facut un targhet lunar de 200 de capete de caini si daca nu indeplinesc targhetul lunar, in prima luna sunt penalizati cu 10%, in a doua luna sunt penalizati cu 20%, iar in a treia luna se reziliaza contractul. Daca am preluat atributia asta vreau sa fac cum trebuie si daca nu sunt in stare oamenii astia sa resolve problema, atunci sa ne lase in pace si sa gasim pe altcineva sau sa preia inapoi Primaria", a spus Eugen Turcanu, seful Serviciului Public de Administrare Baze Sportive si Zone de Agrement Botosani, care a preluat de curand si serviciul Edilitare al Primariei Botosani.

Contractul incheiat cu firma Sitfincont este pana la sfarsitul anului, cu posibilitatea de prelungire pentru patru luni, Eugen Turcanu precziand ca, in cazul in care se indeplinesc targhetele si s-au cheltuit banii, alti bani nu vor mai fi pentru a putea prelungi contractul.

"Noi am facut o estimare la peste 2.000 de caini in municipiul Botosani, dar e foarte greu de numarat. In prezent la adapost sunt 200 de caini, capacitatea maxima a padocului fiind de 300 de caini", a conchis Turcanu.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
152

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
368

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
277

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...