Finantistii botosaneni nu exclud, miercuri, protestele spontane!

Finantistii botosaneni nu exclud, miercuri, protestele spontane!

 ANDREI PARAMANOV  

Repartizarea sumelor alocate de Ministerul de Finante pentru stimulente ii nemultumeste si pe finantistii botosaneni, care ar urma sa primeasca, doar cate 200 lei in plus la salariu, suma care nu ar fi pentru fiecare finantist, ci numai pentru o parte dintre ei.

In conditiile in care coeficientul pentru stimulente este doar de 0,42 lei, liderul sindical Andrei Paramanov nu exclude varianta ca angajatii Directiei de Finante Botosani sa faca miercuri un protest spontan, fiind vorba de o suma infima fata de cat primeau inainte drept stimulente.

"Nici la Botosani nu este exclus sa fie maine un protest spontan la Finante, pentru ca sumele alocate judetului Botosani sunt foarte mici, un indice de 0,42 lei, inseamna vreo 200 si ceva de lei, nici macar nu reprezinta jumatate din salariul pe care iI avem in prezent, este o suma infima, un praf in ochi. Oamenii nostri sunt nemultumiti si nu este eclus ca maine sa izbucneasca si la noi un protest spontan", a declarat Andrei Paramanov, liderul judetean al Sindicatului Sed Lex.

Nici pana in prezent, Directia de Finante Botosani nu a transmis la Ministerul de Finante listele cu angajatii care se vor incadra in criteriile pentru acordarea stimulentelor, liste care oricum nu vor fi semnate de liderul sindical, care a spus ca a si notificat conducerea institutiei in acest sens.

"Alianta noastra federativa nu a semnat protocolul si asta inseamna ca noi nu recunoastem ceea ce s-a negociat la Bucuresti. Inca nu s-au facut listele la Botosani cu angajatii care vor primi stimulente si chiar daca se fac noi nu le vizam.  Deja l-am notificat pe domnul director general ca eu nu semnez listele pentru ca nici Alianta Federativa Sed Lex reprezentativa la  Ministerul Finantelor, care are 27.000 membri, nu a semnat acel protocol, si nici noi nu vom semna acele liste", a adaugat Paramanov.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
187

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
377

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
106

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...