Finaliştii Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă-FOTO

Finaliştii Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă-FOTO
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani a organizat, vineri, etapa a II-a a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Competiţia a reunit la start loturile reprezentative ale Detaşamentelor de Pompieri Botoşani şi Dorohoi.





Obiectivul fundamental al concursului este dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. Abilităţile sportive, rezistenţa psihică şi spiritul de echipă ale servanţilor-pompieri participanţi la competiţie au fost verificate prin intermediul probelor Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 m, Ştafeta 4x100 m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă.

La cele două probe individuale, respectiv Scara de fereastră şi Pista cu obstacole pe 100 m primul loc a fost ocupat de plt. maj. Doru Dutcovschi şi plt. maj. Adrian Loluţă, ambii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani. Ştafeta 4x100 m, precum şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă au fost câştigate de lotul reprezentativ al Detaşamentului de Pompieri Botoşani.

Cei mai buni concurenţi vor fi selecţionaţi pentru lotul reprezentativ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani, care urmează să se pregătească în vederea participării la faza interjudeţeană a concursului, etapa a III, care se va desfăşura în judeţul Bacău.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
567

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
67

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
76

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...