Finaliştii concursului „Micii Pompieri”-FOTO

Finaliştii concursului „Micii Pompieri”-FOTO
Peste 50 de preşcolari din judeţ s-au întrecut astăzi, 15 mai 2012, pentru titlul de cel mai bun mic pompier.

Organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani, competiţia s-a desfăşurat la Grădiniţa nr. 19 din municipiul Botoşani, începând cu ora 10.00.

La start s-au aliniat 18 echipaje aparţinând Grădiniţelor nr. 11, 14, 18, 19, 21 şi 23 Botoşani, nr. 6, 7, Ştefan cel Mare şi Sfântdin Dorohoi, nr. 1 şi 2 Săveni, nr. 2 şi 4 Darabani, Grădiniţelor Vlădeni, Negreni – Ştiubieni, Frumuşica, Rădeni şi Văculeşti, care s-au clasat pe primele trei locuri la fazele zonale.





Concursul a constat în susţinerea a două probe, teoretică şi practică. Pe parcursul desfăşurării probei teoretice, copiii au demonstrat că stăpânesc noţiunile elementare din domeniul situaţiilor de urgenţă, rezolvând într-un timp scurt un chestionar tip grilă cu 10 întrebări despre prevenirea incendiilor.

La proba practică, concurenţii au realizat un desen/pictură cu teme din domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au prezentat lucrarea în faţa juriului.

Toţi copii au primit diplome de participare şi dulciuri din partea Asociaţiei Parentes 19 a Grădiniţei nr. 19 Botoşani, Primăriei Municipiului Botoşani, SC. Casa Pâinii Botoşani, Cabinetului Stomatologic dr. Teodoru Cătălin şi familiei Dragoş Giurgiu, cărora organizatorii le adresează mulţumiri pentru sprijinul acordat.

Primul loc a fost ocupat de echipajul de la Grădiniţa nr. 14 Botoşani. Premiul II a fost adjudecat de preşcolarii Grădiniţei nr. 19 Botoşani, iar premiul III a revenit echipajului de la Grădiniţa nr. 2 Darabani. Concursul “Micii Pompieri, deschis participării preşcolarilor din grupa mare şi pregătitoare, are ca scop dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, precum şi promovarea atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în situaţii de risc.

I.S.U. Botoşani acordă o importanţă deosebită pregătirii elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, activitatea fiind apreciată ca una dintre cele mai eficiente forme prin care informaţiile ajung în familii.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
851

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
139

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
196

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...