Final fericit în povestea băieţelului de la Durneşti

Final fericit în povestea băieţelului de la Durneşti
Povestea copilaşului care săptămâna trecută a ajuns la Secţia de Pediatrie cu indigestie după ce a băut must are un final fericit. Părinţii copilului s-au întors de urgenţă în ţară şi l-au preluat de la Centrul de Primire al Minorului în Regim de Urgenţă, unde fusese plasat după externare.

Specialiştii Complexului de Servicii Comunitare, cei care au decis că preluarea este posibilă, în urma anchetelor sociale efectuate, spun că părinţii copilului şi-au dat seama că au făcut o greşeală în momentul în care l-au lăsat la familia vecinilor şi au făcut tot posibilul să o îndrepte.

"Imediat ce l-am contactat pe tatăl copilului, în Italia, la numărul de telefon lăsat vecinilor, acesta a urcat în autocar cu partenera de viaţă şi au ajuns în trei zile, tocmai din sudul Italiei. Au venit la noi, s-au întâlnit cu copilul, au fugit la Durneşti de unde s-au întors cu ancheta socială semnată de primar şi ne-au povestit cum s-a întâmplat totul", spune Felicia Mihai, şeful Complexului Comunitar.

Astfel, tatăl copilului îşi găsise ceva de lucru pe o perioadă de trei luni şi o luase pe partenera de viaţă cu el pentru a se putea opera la piciorul la care avea probleme. Angajatorul italian s-a dovedit de bună credinţă şi i-a dat asigurări că imediat ce va găsi o locuinţă în care să poată locui şi copilaşul îl va rechema în Italia.

"Bărbatul a susţinut că nu va mai pleca fără copil în străinătate şi s-a întors cu mama lui acasă tocmai pentru a-i putea face şi micuţului paşaport, pentru acest lucru fiind necesară prezenţa ambilor părinţi", adaugă Felicia Mihai.

Potrivit analizelor realizate de specialişti, copilul de 3 ani şi jumătate este bine dezvoltat, educat, sociabil şi ataşat de părinţii lui, astfel că nu au fost identificate motive pentru continuarea plasamentului în regim de urgenţă. Ca atare, băieţelul a revenit în familie.

Povestea a început săptămâna trecută, când băieţelul a ajuns la Compartimentul de Primiri Urgenţe- Pediatrie, cu indigestie după ce a consumat o cană de must uitată pe un dulap din casa vecinilor la care fusese lăsat de părinţii săi plecaţi în străinătate. Când a văzut că nu se simte bine, vecina a sunat la 112 şi l-a însoţit pe copil la spital.

Femeia povestea că părinţii copilului l-au lăsat în familia ei pentru că plecaseră în străinătate cu gândul de a obţine bani pentru operaţia mamei şi că îi trimiseseră bani pentru întreţinerea copilului. Numai că părinţii nu anunţaseră şi Primăria Durneşti de plecarea lor în străinătate, astfel că băieţelul era în aceeaşi situaţie în care se află alte mii de copii din judeţ, de a creşte prin vecini sau pe la rude.

 

Spune-ne opinia ta