Final de proiect la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani: "Doar împreună vom reuşi!"

Proiectul "Doar împreună vom reuşi!" - proiect realizat cu sprijinul Fundaţiei Centrul Educaţia 2000+, în cadrul proiectului Parteneriat pentru educaţie! Granturi pentru şcoli în dificultate!, finanţat de Fundaţia Soros România prin programul Fondul de Urgenţă, a ajuns la final. 

Scopul proiectului a fost îmbunătăţirea accesului elevilor cu C.E.S. (cerinţe educaţionale speciale) la un învăţământ incluziv de calitate prin integrarea/incluziunea acestora în comunitatea şcolară şi socială, scop derivat din ţinta strategică a Planului de Dezvoltare a Şcolii (sprijinirea integrării cu succes a copiilor cu C.E.S. în învăţământul obişnuit) .

Grupul ţintă al proiectului a fost alcătuit din  20  elevi cu C.E.S. (cerinţe educaţionale speciale)   din  Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani şi 20 elevi cu C.E.S. (cerinţe educaţionale speciale) integraţi în şcolile de masă din Şcolile cu clasele I-VIII. nr. 1 şi 16 BOTOŞANI. Echipa de proiect a  fost  formată din prof. Adina Cical –coordonator proiect, prof. Aurel Răileanu, prof. Mihaela Gîza, prof  Irina Bârsan, prof. Mirela Amancei.

Prin acest proiect s-au  dezvoltat o serie de programe educaţionale centrate pe nevoile copiilor cu C.E.S. (nevoi de valorizare, socializare, apartenenţă la grup) - de aici aşteptându-se o implementare a proiectelor de educaţie incluzivă mult mai eficientă, realizându-se astfel scopul de facto, major, şi anume, integrarea şcolară şi socială cu succes a elevilor cu C.E.S..

Durata proiectului a fost de 8 luni (aprilie –octombrie), iar finanţarea primită de 15 000 RON.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

15.000 de profesori în pericol: „Când educația e sacrificată din nou pentru jafurile guvernării!”

astăzi, 15:00

În mijlocul concursului național de titularizare, după ce mii de profesori au susținut inspecții la clasă și se pregătesc acum pentru examenul scris, Guvernul lovește exact în fund...

Cum funcționa „fabrica de români” de la Săveni și cum era împărțită șpaga. Populația orașului s-a dublat peste noapte, dar doar în acte!

astăzi, 13:59

Detalii scandaloase ies la iveală în dosarul fabricii de acte false de la serviciul de evidență a populației din orașul Săveni care a făcut instant mii de oameni din spațiul fostei Uniun...

Bucurii și necazuri în casele lui Conu’ Cotin Zamfirescu din Botoșani

astăzi, 12:45

La Botoșani, în prima parte a anului 2024, locuitorii orașului au putut admira, din exterior, finalizarea lucrărilor de reabilitare a Casei Constantin Zamfirescu. Edificiul, situat pe Strada ...