Final de proiect la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani: "Doar împreună vom reuşi!"

Proiectul "Doar împreună vom reuşi!" - proiect realizat cu sprijinul Fundaţiei Centrul Educaţia 2000+, în cadrul proiectului Parteneriat pentru educaţie! Granturi pentru şcoli în dificultate!, finanţat de Fundaţia Soros România prin programul Fondul de Urgenţă, a ajuns la final. 

Scopul proiectului a fost îmbunătăţirea accesului elevilor cu C.E.S. (cerinţe educaţionale speciale) la un învăţământ incluziv de calitate prin integrarea/incluziunea acestora în comunitatea şcolară şi socială, scop derivat din ţinta strategică a Planului de Dezvoltare a Şcolii (sprijinirea integrării cu succes a copiilor cu C.E.S. în învăţământul obişnuit) .

Grupul ţintă al proiectului a fost alcătuit din  20  elevi cu C.E.S. (cerinţe educaţionale speciale)   din  Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani şi 20 elevi cu C.E.S. (cerinţe educaţionale speciale) integraţi în şcolile de masă din Şcolile cu clasele I-VIII. nr. 1 şi 16 BOTOŞANI. Echipa de proiect a  fost  formată din prof. Adina Cical –coordonator proiect, prof. Aurel Răileanu, prof. Mihaela Gîza, prof  Irina Bârsan, prof. Mirela Amancei.

Prin acest proiect s-au  dezvoltat o serie de programe educaţionale centrate pe nevoile copiilor cu C.E.S. (nevoi de valorizare, socializare, apartenenţă la grup) - de aici aşteptându-se o implementare a proiectelor de educaţie incluzivă mult mai eficientă, realizându-se astfel scopul de facto, major, şi anume, integrarea şcolară şi socială cu succes a elevilor cu C.E.S..

Durata proiectului a fost de 8 luni (aprilie –octombrie), iar finanţarea primită de 15 000 RON.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
5

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
338

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
369

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...