Final de meci cu rezultat nul! FC Botoşani- Astra Giurgiu 0- 0 FOTO
SPORT

Final de meci cu rezultat nul! FC Botoşani- Astra Giurgiu 0- 0 FOTO
După un meci cu agitaţie inutilă, dat fiind scorul ab de pe tabela de marcaj, FC Botoşani urcă pe locul IV la sfârşitul turului, cu 20 de puncte. Cu un public care a susţinut permanent echipa şi a sancţionat continuu, cu sau fără motiv, adversara Astra, elevii lui Leo Grozavu se mulţumesc cu un punct.

Cum a fost?


Temperaturi în scădere la Botoşani, unde săptămâna debutează cu un meci greu pentru elevii lui Leo Grozavu- întâlnesc echipa- campioană, Astra Giurgiu, condusă de vocalul Marius Şumudică.

Cu mai puţin de 40 de minute înainte de începerea meciului, tribunele şi peluzele Stadionului Municipal sunt goale, cel mai probabil suporterii făcându-şi intrarea cât mai aproape de debutul jocului, pentru a evita tocmai temperaturile destul de scăzut. La ora 20, termometrele indicau la Staţia Meteo Botoşani 8,2 grade Celsius.

Pentru suporterii care vor sta în apropierea cabinei observatorului de joc, meciul de astăzi va aduce un mesaj special. Un poster este lipit pe acoperişul cabinei, mesajul find: "Iubiţi suporteri, Este dureros să fim huiduiţi de cei care ar trebui să ne fie camarazi în lupta pentru victorie. Cu stimă şi consideraţie, echipa". De la începutul sezonului regulat, suporterii FC Botoşani nu i-au huiduit pe jucători, însă s-au întrecut în privinţa adversarilor echipei şi a arbitrilor.

La revenirea la vestiare de după încălzire, fotbaliştii botoşăneni au fost aplaudaţi şi încurajaţi de suporteri, în schimb adversarii lor au avut parte de un tratament diferit, fiind huiduiţi "cu poftă".

Antrenorul giurgiuvenilor, Marius Şumudică, şi-a făcut apariţia la banca rezervată oaspeţilor, iar reacţia sa faţă de înjurăturile cu care l-a "gratulat" un suporter botoşănean a fost surprinzătoare: i-a cerut seminţe... A urmat o nouă şarjă de înjurături în momentul în care, cu câteva minute înainte de startul meciului, stafful giurgiuvenilor a revenit la bancă, Şumudică fiind huiduit. Cu o faţă "nevinovată", Şumudică a ridicat din umeri, astfel că suporterii l-au aplaudat ironic, gestul lor fiind returnat de antrenorul Astrei.

Cu câteva zile înaintea confruntării de astăzi, Şumudică a cerut ajutor forurile fotbalistice pentru meciul cu FC Botoşani, iar replica botoşănenilor a venit prin Tony Heleşteanu, care a afirmat că "Şumudică a ridicat balamucul la rang de artă".

Suporterii Ultras Bt Nord au revenit la sentimente mai bune şi s-au prezentat la meciul din această seară, "antrenamentul" având loc în cartierele din jurul Municipalului. În sectorul următor s-au instalat în jur de 50 de copilaşi, înarmaţi cu steaguri.

Pentru acest meci, Leo Grozavu îi va alinia în primul 11 pe Plamen Iliev, Radoslav Dimitrov, Andrei Miron, Andrei Burcă, Nicolae Muşat, Gabriel Vaşvari (cpt.), Stelian Cucu, Cătălin Golofca, Istvan Fulop, Victor Astafei şi Willie Barbosa. Rezerve vor fi Călin Albuţ, Florin Plămadă, Olimpiu Moruţan, Andrei Patache, Andrei Herghelegiu, Deivydas Matulevicius şi Alexandru Târnovan.

De partea cealaltă, Marius Şumudică îi va trimite în teren pe Silviu Lung, Silva Fabricio, Denis Alibec, Constantin Budescu, Junior Morais (cpt.), Cristian Oros, Mansaly Boubacar, Romario Kortzorg, Cristian Săpunaru, Alexandru Ioniţă şi Alexandru Stan. Pe banca de rezerve a Astrei vor sta George Gavrilaş, Geraldo Alves, Daniel Florea, Vlatko Lazic, Silviu Balaure şi Romario Moise.

Arbitrul partidei va fi Radu Petrescu, asistat de Bogdan Gheorghe şi Paul Păunescu.

Meciul a început!

Se anunţă un meci alert, dacă tendinţa din primele minute ale meciului se va menţine. Suntem în minutul 2 şi deja portarii celor două echipe au prins mingea, în urma a două acţiuni, prima poartă ameninţată fiind cea a lui Silviu Lung.
Suporterii botoşăneni sunt la fel de pregătiţi să-şi susţină echipa şi nu fac rabat de "voce".

Denis Alibec, vedeta Astrei, este sancţionat cu galben pentru un fault, asta la finalul a două întreruperi de meci fluierate de arbitrul Petrescu. Urmează însă Muşat, care este pus jos de Krontzorg. Echipa medicală a FC Botoşani intervine, iar Muşat revine în teren.

Şi "astralul" Oros încasează un galben. Şumudică l-a luat în vizor pe observatorul de meci căruia îi reproşează "comportamentul" centralului Petrescu. De partea cealaltă, Grozavu îşi toacă mărunţel elevii. Şi are şi motive, Cucu reuşind să piardă ocazia de a trage spre poarta lui Lung.

Prima repriză s-a încheiat, scorul rămâne alb pe tabelă. La ieşirea din teren către vestiare, Şumudică a aşteptat brigada de arbitri pentru a le strânge mâna, suporterii botoşăneni huiduind gestul pe care l-au considerat ofensator. 

Meciul a reînceput de la 0- 0.

Vaşvari vede galben după ce a încercat să-l împiedice pe Moraes, căpitanul giurgiuvean făcând un gest ca şi cum ar fi vrut să-l lovească pe căpitanul botoşănenilor. 

Alexandru Stan este sancţionat cu galben. Prima schimbare la Botoşani, Olimpiu Moruţan îl va înlocui pe Willie.

Încă o schimbare la Botoşani, Andrei Herghelegiu îl schimbă pe Cătălin Golofca.

Prima ocazie de a schimba tabela de marcaj aparţine campioanei Astra abia în minutul 63, atunci când Alexandru Ioniţă şutează, dar Iliev prinde mingea. 

Cu gândul la Steaua, Alibec se împiedică de minge şi cade. Suporterii botoşăneni se distrează, mai ales că jucătorul a cam fost iertat de arbitru în meciul de astăzi.

Săpunaru este şi el sancţionat cu galben pentru că l-a dat jos pe Astafei. Şutul botoşănenilor trece însă peste plasa porţii lui Lung, tentativa fiind total eşuată. Şumudică dă din mână a "neimportant".

Schimbare şi la Astra, Budescu este înlocuit cu Daniel Florea. 

Matulevicius este aruncat în teren de Grozavu, care decide să-l scoată din joc pe Fulop. Rămâne în schimb Astafei, care şi-a dovedit din nou ineficienţa. De partea cealaltă, Şumudică îl înlocuieşte pe Krontzorg cu Romario Moise.

Moraes vede şi el galben după un fault la Astafei. În ciuda agitaţiei de pe teren şi a eforturilor pe care le depun jucătorii celor două echipe, nu iese nimic! Niciuna dintre echipe nu reuşeşte să ducă o fază până la capăt, astfel că toată agitaţia e doar consum inutil de resurse.

Incredibilă ratare a botoşănenilor în minutul 89, atunci când au beneficiat de un corner dar nu au reuşit să bage mingea în poarta lui Lung. Scorul rămâne 0- 0.

Final de meci pe Municipal! FC Botoşani smulge un punct din acest meci.
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
209

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
71

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
107

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...