Fiii avocatilor ar trebui acceptati automat in breasla, spune decanul unui barou!

Fiii avocatilor ar trebui acceptati automat in breasla, spune decanul unui barou!
Sâmbătă, în cadrul Consiliului Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR), a fost înaintata propunerea ca fiii avocaţilor să fie acceptaţi în avocatură întrucât provin din familie, precizând că ei "pot deveni buni avocaţi sub îndrumarea propriei familii".

"În calitate de decan, consider că aşa cum există o protecţie subiectivă a altor bresle de liber profesionişti, cum ar fi lichidatori, executori, medici, evaluatori, fără a uita şi întreaga paletă a notarilor şi magistraţilor, consider că şi avocaţii trebuie să fie protejaţi în accesul în avocatură a copiilor de avocaţi", a consemnat Aurel Moldovan, decanul Baroului Brasov, într-un punct de vedere exprimat la întrunirea Consiliului UNBR din Bucureşti.

Decanul braşovean a arătat că, avându-se în vedere "multitudinea de nemulţumiri cu privire la examenul de admitere, exclusiv ca avocat stagiar, cât şi ecourile aceluiaşi examen şi contestaţiile făcute, s-a hotărât să se organizeze o nouă stagiune de examen de admitere în avocatură".

Deşi invocă criteriile de integritate în organizarea examenului grilă, decanul arată că "mulţi copii ai avocaţilor, care au zeci de ani o legătură profesională şi de suflet, pot fi respinşi în primul rând din cauza modului de organizare a examenului".

"Văzând şi faptul că tocmai în această "stricteţe" se pot comite erori sau lipsuri din diferite cauze, vă aduc în atenţie această problemă. Altfel spus, în calitate de decan, consider că aşa cum există o protecţie subiectivă a altor bresle de liber profesionişti cum ar fi lichidatori, executori, medici, evaluatori, fără a uita şi întreaga paletă a notarilor şi magistraţilor, consider că şi avocaţii trebuie să fie protejaţi în accesul în avocatură a copiilor de avocaţi", a subliniat sursa citată.

Astfel, avocatul Moldovan a rugat să fi supus atenţiei "acest punct de vedere, întrucât chiar şi avocaţii care la o apreciere extremă pot deveni buni avocaţi sub îndrumarea propriei familii profesionale a părinţilor".

 

 

sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
17

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
30

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
147

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...