Fidelio, in insolventa

Fidelio, in insolventa
La mai putin de jumatate de an de la preluarea firmei Fidelio, omul de afaceri sucevean Costel Chelaru a decis sa ceara insolventa, informeaza Monitorul de Suceava.

Cererea privind demararea procedurilor de insolventa a fost depusa zilele trecute la Tribunalul Suceava, iar omul de afaceri Costel Chelaru, cel care gestiona afacerea Fidelio, a marturisit ca nu a mai gasit suficiente resurse pentru a continua activitatea.

"Am preluat Fidelio cu datorii de aproximativ 130 miliarde lei vechi, din care mai bine de jumatate am reusit sa le achit. Climatul economic actual si faptul ca bancile au blocat sistemul de creditare ne-au adus în imposibilitatea de a onora platile pe care ni le-am asumat. Afacerea era buna, dar momentul ales pentru preluarea firmei Fidelio nu a fost prea favorabil. Consumul a scazut foarte mult, si asta a avut ca rezultat imposibilitatea de a atinge cifrele pe care ni le-am propus initial. Peste toate acestea s-a adaugat si lipsa unei creditari corespunzatoare, iar rezultatul este cel care se vede acum", a declarat Chelaru.

Omul de afaceri sucevean a aratat ca datoriile mari acumulate de Fidelio înainte de preluare au fost determinante în luarea deciziei de a solicita insolventa voluntara, aici adaugandu-se si alte probleme care au aparut pe parcurs.

Suceveanul a preluat firma Fidelio în vara anului trecut. Protocolul prevedea preluarea a 13 magazine din patru judete, Suceava, Botosani, Neamt si Iasi, cu o suprafata totala de 8.500 mp, relateaza bzi.ro.

Chelaru a figurat în topul celor mai bogati romani, fiind inclus de revista Capital în ierarhiile din 2003, cand era creditat cu o avere de 7-8 milioane dolari, iar in 2004, cu o avere de 5-6 milioane dolari.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
413

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
151

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
431

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...