Fetiță „pierdută” în trafic, salvată de un polițist de frontieră din Botoșani

Întâmplarea, care la o primă vedere pare tragicomică, nu va fi uitată prea curând de fetița de 11 ani.  

Fetiță „pierdută” în trafic, salvată de un polițist de frontieră din Botoșani

Sâmbătă, în jurul orei 20:00, fetița în vârstă de 11 ani se afla în mașină cu părinții ei. La un moment dat copilei i s-ar fi făcut rău. Tatăl a oprit mașina în apropiere de releul din orașul Săveni, pe DN 29, pentru ca minora să ia o gură de aer. Când aceasta a coborât din mașină a închis și portiera după ea, iar tatăl a crezut că fetița a urcat înapoi și a pornit din nou la drum.

Când a văzut că părinții ei au plecat și au lăsat-o acolo, fetița ar fi izbucnit în lacrimi. Panica a fost mai mare în sufletul fetiței și pentru că se afla în mijlocul câmpului, singură, pe întuneric, ploaie și ceață. Având în vedere că este un drum destul de circulat și trec multe mașini pe acolo, copila a avut norocul să fie văzută de un polițist de frontieră, care se deplasa spre muncă, la Vama Rădăuți-Prut.

Soția polițistului a povestit într-un e-mail trimis pe adresa redacției Știri.Botoșani.Ro că bărbatul a găsit un „copil îmbrăcat sumar, cu săndăluțe, fără șosete, doar într-o rochiță, în condiții de ploaie și ceață densă, pe dealul cu releu, la 5 kilometri de Săveni, agitat și speriat (intra pe carosabil), cu ochelari (nu vedea prea bine, în plus era și plânsă).”

După ce a încercat să o calmeze pe fetiță, pentru a înțelege ce s-a petrecut, polițistul a luat-o pe copilă și a dus-o la Secția de Poliție din Săveni.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, în timpul în care polițistul se afla la secție cu fetița de 11 ani, a sunat și mama acesteia, disperată și plângând, spunându-le oamenilor legii că și-a pierdut copila.

Polițistul de frontieră ne-a sunat pe noi prima dată și ne-a spus că a găsit o persoană, un minor, în apropierea releului din Săveni, pe DN 29. A adus-o la sediu și în timp ce încercam să lămurim situația a sunat mama fetiței. Părinții au venit la Secție la Săveni și au luat fetița”, a declarat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Această poveste a fost una cu final fericit și asta datorită intervenției omului legii, care a evitat producerea unei tragedii pe un drum național intens circulat. În urma evenimentului, părinții fetei s-au ales cu o spaimă groaznică, dar care îi va face să fie mai atenți pe viitor.

Daniel Buchi este polițist de frontieră la Vama Rădăuți-Prut. Pe lângă haina de om al legii pe care o poartă cu mândrie, acesta este, la rândul său, tată a patru copii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Opt zile fără apă pentru mai mulți cetățeni din județul Botoșani, ce spun reprezentanții companiei de apă!

Marţi, 25 Iunie 2024
1533

Vinerea trecută, pe 21 iunie, reprezentanții societății Nova Apaserv anunțau printr-un comunicat de presă că apa va fi sistată în oraşele Ştefăneşti și Săveni, respectiv comunele Român...

„Lupta pentru Codrii de Aramă” de la Botoșani, cel mai mare eveniment de airsoft din România! (foto, video)

Vineri, 21 Iunie 2024
1603

Vineri, la ora 17:00, a început bătălia pentru câștigarea Codrilor de Aramă de la Agafton. Este vorba despre evenimentul „Lupta pentru Codrii de Aramă”, intitulat „L...

Corneliu Mihai rămâne la cârma Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani!

Joi, 20 Iunie 2024
767

Vineri, 21 iunie, expiră perioada de interimat a lui Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Bot...