Fermierii care primesc peste 5.000 de euro subvenţii trebuie să aibă PFA

Fermierii care primesc peste 5.000 de euro subvenţii trebuie să aibă PFA
Fermierii care primesc subvenţii mai mari de 5.000 de euro pe an şi intră în verificarea de fermieri activi vor trebui să se înregistreze cel puţin ca PFA (persoană fizică autorizată), începând din anul 2015, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) George Turtoi.

"În fişa măsurilor pe Pilonul II nu mai există persoană fizică beneficiar eligibil, iar pe Pilonul I apare definiţia de fermier activ. Ca să faci această verificare, dacă solicitantul are sau nu acel domeniu de activitate, este obligatoriu ca în sistem să introduci domeniul lui de activitate, iar ca să aibă domeniu de activitate trebuie să fie minimum PFA pentru că trebuie să aibă cod CAEN", a declarat George Turtoi.

Secretarul de stat a precizat că această condiţionalitate din Pilonul II va fi aplicată şi pe Pilonul I pentru toţi fermierii care primesc mai mult de 5.000 de euro pe an.

"Condiţionalitatea accesată va fi aplicată şi pe Pilonul I pentru toţi cei care primesc mai mult de 5.000 de euro pe an şi intră în verificarea de fermier activ. Dacă nu are cod CAEN nu va lua subvenţie, iar ca să aibă cod CAEN trebuie înregistrat la ONRC, cel puţin ca PFA, ca să îi vezi codul CAEN. Vom începe odată cu campania din 2015", a precizat oficialul MADR.

Un efect al acestei măsuri se va vedea şi în fiscalizarea producţiei agricole comercializate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
205

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
378

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
523

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...