Fermierii botosaneni participa la AGRALIM 2012!

Fermierii botosaneni participa la AGRALIM 2012!
Târgul pentru Fermieri şi Industrie Alimentară AGRALIM 2012 se desfăşoară în perioada 27 - 30 septembrie 2012, la Centrul Expoziţional Iaşi.

Peste 150 de expozanţi reprezentativi pentru sectorul agricol şi industria zootehnică prezintă în cadrul Târgului AGRALIM soluţii complete pentru fermieri.

Târgul oferă o reprezentare echilibrată a domeniilor de interes pentru fermieri facilitând totodată întalnirea acestora cu specialişti din domeniu. În completarea târgului specializat, publicul larg este invitat la Festivalul Naturii, eveniment care reuneşte de la prima ediţie peste 200 de mici producători agricoli din judeţele Moldovei şi din Euroregiunea Siret-Prut-Nistru.

Târgul Regional AGRALIM beneficiază de sprijinul Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene, Agenţiilor de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din Moldova şi asociaţiilor de profil AMSEM, LAPAR, FNAE şi este organizat în anul aniversării centenare a învăţământului superior agronomic la Iaşi.

Fermierii au oportunitatea de a se întâlni cu nume mari din agricultura din România: MAP - Maşini Agricole Performante, IPSO Agricultură, NHR Agroparteners, General Leasing, Farm Tech, Master Lux, Green Expert, Agricola 96, Agri Alianţa, Power Group Internaţional, Nu Farm România, Alcedo, Riela România, KWA Agratechnik, Stall Profi Internaţional, Schmlezer, Zucami, Brise Group, Laser Technology, Sustain Agri, Prutul SA, OTP Bank, Banca Comercială Carpatica, Banca Transilvania, Banc Post, Procredit Bank, Nitech, Kosarom, Iridex Group Plastic şi mulţi alţii.

AGRALIM este cel mai reprezentativ eveniment agricol din Moldova, ce completează alături de evenimentele din Cluj - Napoca, Arad şi Bucureşti harta evenimentelor expoziţionale reprezentative pentru agricultură şi industria agro-alimentară din România, conform agroinfo.ro.

PROGRAM DE VIZITARE AGRALIM:

JOI, 27 SEPTEMBRIE: 12.00 - 19.00
VINERI, 28 SEPTEMBRIE: 10.00 - 19.00
SAMBATA, 29 SEPTEMBRIE: 10.00 - 19.00
DUMINICA, 30 SEPTEMBRIE: 09.00 - 14.00

La eveniment participa si fermieri din Botosani, care vor impartasi din experienta lor, folosind insa acest prilej si pentru a-si imbunatati propriile culturi.

"Pe o suprafata de 806,96 ha am pus grau, soia, floarea soarelui (cam de 100ha fiecare) si altele. Produsele le vindem prin contracte la: SC Prutul SA Galati (reprezentantul local), la Trufesti. In 2008 am depus pentru prima data pentru fondurile SAPARD, iar in 2009 la fondurile structurale. Probleme pe care le avem tin de combustibil in mare parte, cu un pret mult prea mare pentru a putea scoate profit, si de lipsa ploii. O alta problema pe care pur si simplu nu o inteleg este pretul pe grau ( 0,7 lei). Daca in aceasta perioada pretul e mic, atunci cand vom treiera grau ce vom face? Ne placem sa mergem la prezentari pentru ca mereu invatam cate ceva. Daca veti organiza Caravana Agralim la Botosani, cu siguranta vom veni, in primul rand de curiozitate. Ar fi grozav sa primim detalii", spune Ababei Gheorghe, fermier din Aurel Vlaicu, Botosani, citat de expoagralim.ro.

"Am pus lucerna, nutreturi in general, pentru animale pe o suprafata de 602,86 ha. Produsele le folosesc in gospodarie, nu vand nimic. Nu am depus pentru fondurile europene, dar completez actele acum ca avem termen pana pe 15 mai la APIA. Nu am varsta pentru Masura pentru Tinerii Fermieri, conditiile sunt noi si merge destul de incet sa faci un dosar. Viermele de sarma a fost principalul daunator, dar am folosit insecticide traditionale pentru ca nu se poate altfel, spune si Purice Ionel, fermier din Baluseni, Botosani.

"Culturile de anul trecut au fost: grau, porumb, floarea soarelui, soia si rapita pe 379,68 ha. Nu ne-a interesat sa vindem produsele. Cumparam insecticide de la distribuitorii mari din piata in functie de oferta: DuPont, Cargill si altii. V-am vizitat anul trecut in toamna. Vom veni anul acesta la targ si la Caravana. Asteptam vesti!", completeaza Andrici Doru, fermier din Baluseni, Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
44

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
846

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
395

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...