Feriţi-vă de ţepe! Escrocii folosesc serviciile de transfer rapid de bani pentru a-şi păcăli clienţii

Feriţi-vă de ţepe! Escrocii folosesc serviciile de transfer rapid de bani pentru a-şi păcăli clienţii
La vremuri noi, ţepe noi! Ţeparii folosesc, mai nou, serviciile de transfer rapid de bani, pe care românii au început să le folosească tot mai mult. Chirii pentru apartamente fictive, maşini inexistente sau promisiuni de locuri de muncă, iată doar câteva dintre ofertele folosite pentru a-i păcăli pe cei neatenţi.

Cei care caută locuinţe în chirie sunt printre preferaţii ţeparilor. Li se oferă un apartament într-o zonă centrală pentru o chirie de zonă periferică. Singura problemă, proprietarul este plecat din țară, iar clienţii trebuie să plătească primele două chirii prin transfer rapid. Dacă o fac, pierd banii!

Şi doritorii de maşini ieftine sunt victime perfecte. Vânzătorul mașinii cere să dovediți că dispuneți de suma necesară și să depuneți banii chiar pe numele dumneavoastră, printr-un serviciu de transfer rapid. După ce depuneți banii, riscați să vă treziți că banii au fost ridicați de către altcineva.

Nici cei care caută slujbe mai bine plătite în străinătate nu sunt uitaţi. Persoana care vă oferă locul de muncă mult visat în străinătate vă cere să trimiteți banii pentru acte și comisioane prin transfer rapid. După ce banii sunt ridicați, locul de muncă se evaporă.

De altfel, când o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, probabil că aşa şi este. Ca să vă protejaţi de ţepe, companiile care oferă servicii de transfer rapid vă recomandă să nu trimiteţi niciodată bani unor persoane pe care nu le cunoaşteţi personal.

rtv.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
349

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
372

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
229

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...