Fenomen misterios pe cerul Romaniei (Video)

Pe cerul Bucurestiului si nu numai, a putut fi vazuta, in noaptea de marti spre miercuri, o lumina foarte puternica, aparent inexplicabila. Fenomenul a starnit isterie online, insa are o explicatie: "a fost vorba de un meteoroid care a intrat in atmosfera".

Potrivit lui Valentin Grigore, presedinte al Societatii Astronomice Romane de meteori, "a fost vorba despre intrarea in atmosfera terestra a unui corp de origine cosmica, un meteoroid mai mare".

Valentin Grigore a explicat pentru Ziare.com ca lumina vazuta de locuitorii Capitalei si de cei din Ilfov marti noapte a fost "un bolid foarte stralucitor, as putea sa spun extrem de stralucitor, generat, se pare, de un corp de dimensiuni mai mari, de ordinul metrilor".

In ceea ce priveste dimensiunile acestuia, estimarile sunt de "1 - 2 - 3 metri". "Nu am vazut decat efecte indirecte ale trecerii
prin atmosfera, filmate de camere de supraveghere", a explicat specialistul, acesta fiind motivul pentru care nu se cunoaste pana in acest moment dimensiunea exacta a corpului cosmic.

Generat de un mini-asteroid

"E clar ca a fost vorba despre aparitia unui bolid extrem de stralucitor pe partea de est, sud-est a tarii, generat, se pare, de un corp putin mai maricel, nu neaparat un asteroid, un mini - mini asteroid", ne-a explicat presedintele Societatii Astronomice Romane de Meteori.

Totusi, corpul cosmic a fost atat de stralucitor incat s-a vazut din orasele poluate, atrage atentia Valentin Grigore. Deocamdata nu se stie daca s-a vazut si din alte zone in afara de Bucuresti si Ilfov, dar se banuieste ca fenomenul a fost "vizibil si din zone adiacente, de la 100 - 200 km in jurul Bucurestiului", a apreciat expertul, citat de ziare.com.

Potrivit acestuia, in ciuda orei la care a avut loc fenomenul, in jurul a 3 dimineata, exista destul de multi martori oculari. In ceea ce priveste "coada" despre care povestesc acestia, ea este fireasca, din moment ce "aerul a fost ionizat" la trecerea corpului cosmic.

Cat despre forma zarita de unii - o sfera -, nu se poate spune mai mult decat ca a fost un "glob stralucitor".

In inregistrarile postate in mediul online se poate vedea, la un moment dat, o lumina puternica in intunericul noptii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

astăzi, 20:08

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

astăzi, 19:40

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

astăzi, 19:17

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...