Fenomen meteo: Ploaie cu broaşte în Ungaria

Fenomen meteo: Ploaie cu broaşte în Ungaria
O ploaie cu broaşte i-a luat prin surprindere luni pe trecătorii din Rákóczifalva, localitate situată la 100 kilometri est de Budapesta, informează presa locală, citată de agenţia spaniolă de presă EFE. Potrivit experţilor, când se formează nori cumulonimbus, care provoacă ploi puternice, iar aerul cald urcă, unele obiecte, mici plante sau animale - precum broaşte, păianjeni sau peşti - pot fi ridicate până la nori, care apoi se "descarcă" sub formă de ploi şi furtuni.

"Când am văzut că umbrela mi se umplea de broaşte, m-am speriat", a spus un localnic, citat de site-ul "index.hu", în timp ce alţii povesteau că au văzut "foarte multe" broscuţe.

"Nu-mi plac creaturile astea, aşa că am fugit să-mi caut adăpost într-o staţie de autobuz. În viaţa mea n-am mai văzut aşa ceva", a spus alt martor al acestui fenomen mai puţin obişnuit. În Ungaria, în ultimele săptămâni s-au înregistrat mai multe furtuni puternice. (Agerpres)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

astăzi, 22:15
123

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

astăzi, 21:52
116

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...

Indivizi reținuți într-un dosar de trafic de droguri care ajungeau la minori din patru județe, inclusiv Botoșani! (foto)

astăzi, 19:47
124

În cursul zilei de joi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea a 4 inculpați (unu...