Femeile care isi mananca placenta dupa ce nasc

Jennifer Meyer, o femeie de 28 de ani din New York, si-a deschis o afacere iesita din comun: gateste placentele proaspetelor mamici care vor sa le manance, convinse fiind ca au efecte miraculoase asupra sanatatii. Asta desi cercetarile din domeniu sunt putine si nu au asociat niciodata consumul de placenta cu imbunatatirea starii de sanatate.

O jurnalista de la revista New York Magazine a analizat aceasta tendinta in randul proaspetelor mamici si a relatat despre modul in care se prepara o placenta, despre cat de greu este sa obtii placenta odata ce ai nascut, dar si despre asa-zisele beneficii ale acesteia. Ziarista a gasit si cazuri de femei care au decis sa-si manance, dupa nastere, placenta.

Jennifer Hughes, de pilda, si-a primit placenta la 10 minute dupa ce a nascut, pe 31 martie. Aceasta avea un diametru de aproximativ 23 de centimetri si cantarea 700 de grame. In mod normal, placentele sunt considerate deseuri medicale, fiind colectate si incinerate. Hughes avea insa alte planuri cu placenta ei. Prin urmare, ea s-a adresat lui Meyer care s-a ocupat de tot ce era nevoie. Afacerista a ridicat placenta de la spital si a transportat-o intr-un container de mancare pana acasa la familia Hughes unde a gatit-o timp de doua zile. "Este cea mai proaspata placenta cu care am lucrat pana acum", a declarat Meyer pentru New York Magazine.

Se crede ca placenta ar putea ajuta la atenuarea depresiei postnatale, la sporirea productiei de lapte matern, la tonifierea uterina si la recastigarea unor nutrienti pierduti pe perioada sarcinii, insa niciun studiu realizat pana acum nu a fost concludent.

Meyer a hotarat sa prepare placenta lui Hughes in doua feluri. Jumatate, dupa o reteta chinezeasca, prin fierbere si condimentare cu ghimbir, lamaie si piper, iar cealalta jumatate prin deshidratare. Jennifer Hughes a gustat cu emotii din placenta gatita de Meyes. Pana si sotul ei s-a incumetat sa ia o bucata si amandoi au fost de acord ca are gust de curcan.

Potrivit reglementarilor din unele state americane, medicii sunt obligati sa dea placenta daca pacientul insista sa o ia acasa. Acolo insa unde nu exista reglementari in acest sens, mamicile au avut probleme cu reprezentantii spitalelor care nu au fost de acord cu acest lucru.

In urma cu cativa ani, un grup de mame a organizat un "picnic placenta". Ele s-au intalnit intr-un parc si au comparat experienta consumului de placenta. Unele dintre mamicile care au stat de vorba cu jurnalista americana i-au marturisit ca si-au preparat milkshake-uri sau cocktail-uri cu bucatele din placenta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Experimentul unui șofer i-a uluit pe angajații de la RAR: Cum faci mașină electrică din Dacia 1300!

Wednesday, 25 December 2024

A transforma o Dacia 1300 într-o mașină electrică nu este doar o idee extravagantă dacă ești pasionat de autoturisme. Acest experiment a fost pus în practică de către un româ...

Țările în care armata redevine obligatorie. Vârsta de la care bărbații vor fi recrutați pentru stagiul militar!

Wednesday, 25 December 2024

Ministerul Apărării din Croaţia, ţară membră NATO din 2009, a anunţat marţi, 24 decembrie, că va demara în ianuarie anul viitor procesul de reintroducere a serviciului militar obligator...

Medic botoșănean, semnal de alarmă către părinți: Complicațiile care "pot lăsa sechele până la pierderea vederii”

Wednesday, 25 December 2024

Sinuzita este o afecțiune ce presupune inflamația sinusurilor nazale, în urma unei răceli, a unei alergii sau a unui blocaj în aceea zonă. Sinusurile au mai multe roluri, de la amplifi...