Federatia Asociatiilor de Proprietari cere Primariei sa ia masuri pentru protejarea populatiei de cainii comunitari

Federatia Asociatiilor de Proprietari cere Primariei sa ia masuri pentru protejarea populatiei de cainii comunitari
Federatia Asociatiilor de Proprietari din Botosani a solicitat Executivului Primariei, printr-o scrisoare deschisa, sa ia toate masurile necesare pentru protejarea cetatenilor de atacurile cainilor fara stapan.

Reprezentantii Federatiei sustin ca, in ultima vreme, in presa locala si centrala s-a mediatizat intr-o lumina nefavorabila actiunea autoritatii locale privind masurile luate pentru a stopa invazia si inmultirea cainilor fara stapan si sustin ca nu au fost mediatizate si cererile cetatenilor care au fost muscati sau atacati de cainii comunitari.

“Aceasta problema nu inseamna ca cei care convietuim la blocuri nu iubm animalele de companie, iar cainii fac parte din aceasta categorie, dar nu putem accepta atunci cand inmultirea lor, migrarea lor dintr-o zona in alta, in numar foarte mare, pune in pericol siguranta cetatenilor. Am cerut in nenumarate randuri autoritatii locale care ii reprezinta pe cei care i-au ales sa ia masurile necesare, adecvate, pentru a proteja cetatenii de atacurile acestor caini fara stapan. Statisticile arata numarul mare al victimelor muscate de cainii izolati , dar mai ales in haite, care traiesc adapostiti pe langa blocuri, la containerele de gunoi. In toate adunarile generale ale asociatiilor de proprietari la care participa ca invitati reprezentanti ai Primariei, Politiei Locale, alaturi de reprezentanti ai societatii civile, una dintre problemele cele mai des cerute spre rezolvare este cea a eliminarii cainilor comunitari, pentru a reduce si stopa numarul victimelor in randul populatiei", se arata in scrisoarea deschisa.

Totodata, cei de la Federatia Asociatiilor de Proprietari cer ONG-urilor pentru protectia animalelor sa participe la aceste intalniri si se implice mai mult.

“Sa-i vedem pe cei de la aceste organizatii ca ies in presa sa spuna si despre aceste victime care sunt semeni de ai lor. Sa vorbeasca despre copiii muscati, care au ramas cu sechele pe toata viata. Copii care in urma spaimei produsa de aceste evenimente au declansat boli, ca diabet sau hepatite. Copii care au ramas in urma muscaturilor cu chipul desfigurat…..Consideram ca actiunea autoritatilor locale a fost legala si necesara pentru protectia comunitatii noastre. Sa nu se inteleaga prin aceasta scrisoare ca nu iubim animalele, dar dorim ca fiecare caine sa aiba un stapan. Mai dorim ca aceste ONG-uri sa se implice cu solutii efective…..Solicitam membrilor Consiliului Local sa-si continue demersurile legale si cele solicitate de comunitate pentru aceasta actiune, pentru a duce la indeplinire problemele comunitatii", se mai precizeaza in scrisoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
69

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
175

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
41

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...