Fata rănită în accidentul de la Dumbrăveni este în comă, tânărul care conducea motocicleta a murit pe loc

Dramă cumplită în două familii de botoșăneni, după un accident produs pe drumul către Suceava. Un tânăr de 18 ani a murit pe loc, iar fata aflată în spatele lui, pe motocicletă, este în comă.

Fata rănită în accidentul de la Dumbrăveni este în comă, tânărul care conducea motocicleta a murit pe loc

Accidentul a avut loc în seara zilei de 30 septembrie, la ora 22.10. Polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe D.N. 29, în urma producerii căruia a rezultat decesul unei persoane și vătămarea corporală gravă a altei persoane.

Echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului și din primele verificări a constat faptul că un tânăr în vârstă de 18 de ani din comuna Cristești, județul Botoșani, în timp ce se conducea motocicleta pe D.N. 29, județul Suceava, din direcția Salcea către Dumbrăveni, transportând o pasageră în vârstă de 17 ani, din comuna Curtești, județul Botoșani, a pierdut controlul asupra direcței de mers într-o curbă la dreapta semnalizată corespunzător prin marcaje și indicatoare rutiere, părăsind suprafața carosabilă.

În urma evenimentului, motocicleta a rulat pe terenul agricol din proximatatea drumului național, cei doi fiind ulterior proiectați într-un lan de porumb. 

Urmare a producerii evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului motocicletei de 18 ani și rănirea gravă a pasagerei, care a fost transportată de urgență la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava.

În urma verificărilor efectuate în evidențele bazelor de date s-a stabilit faptul că tânărul de 18 ani nu deținea un permis de conducere, iar motocicleta nu era înmatriculată și figura cu ITP expirat și cu lipsă poliță RCA.

Fata de 17 ani a suferit politraumatisme, în prezent fiind în comă, intubată si ventilată mecanic, în secția de chirurgie infantilă, în sectorul ATI.

Potrivit IPJ Botoșani, cercetările sunt continuate de lucrătorii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” , faptă prevăzută şi pedepsită de art. 192 alin. (2)din Codul Penal. „vătămare corporală din culpă”,faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin.(2)și (3) din Codul Penal, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 Cod Penal și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334, alin. 2 din Cod Penal.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
39

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
59

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
59

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...